Σίφνος: Η κρυφή παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και τα εντυπωσιακά βράχια που πρέπει να επισκεφτείτε

Αν δεν έχετε ακόμη προγραμματίσει τις καλοκαιρινές διακοπές σας, μη διστάσετε να επιλέξετε τη Σίφνο

Σίφνος: Η κρυφή παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και τα εντυπωσιακά βράχια που πρέπει να επισκεφτείτε
2'

Η Σίφνος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το «κόσμημα» των Κυκλάδων, το οποίο βρίσκετε στη δυτική πλευρά και το οποίο διαθέτει τη γραφική παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική.

Οι πανέμορφες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά, οι νόστιμες τοπικές λιχουδιές όπως οι ρεβυθοκεφτέδες, η λαδένια και η καπαροσαλάτα αλλά και η φιλοξενία, ζεστασιά των ντόπιων καθιστούν τη Σίφνο ως μια μοναδική επιλογή για τις φετινές σας διακοπές.

Η διασημότερη παραλία του νησιού είναι ο Πλατύς Γιαλός και αυτό οφείλεται κυρίως στη μεγάλη αμμουδιά της και τα γαλαζοπράσινα νερά της που βρίσκεται στη νότια ακτογραμμή του νησιού. Μια από τις γνωστότερες επίσης είναι οι Καμάρες, οπού και βρίσκεται το λιμάνι της Σίφνου. Οι Καμάρες ξεχωρίζουν για την μεγάλη ακτογραμμή, την ρηχή αλλά καθαρή θάλασσα που επιτρέπει σε μικρούς και μεγάλους να παίξουν άφοβα και τέλος για τα ταβερνάκια που βρίσκονται σχεδόν επί της παραλίας.

Ωστόσο, το «διαμάντι» του νησιού είναι μια άλλη παραλία η οποία χρειάζεται... περισσότερο ψάξιμο για να την βρει κανείς.

Η παραλία Αποκοφτό στη Χρυσοπηγή

Η παραλία που σίγουρα θα ξεχωρίσετε και θα σας κερδίσει μόλις ταξιδέψετε στη Σίφνο είναι αυτή του Αποκοφτού στη περιοχή της Χρυσοπηγής.

Κάνοντας μια βουτιά στο Αποκοφτό αντικρύζεις απέναντι το πιο διάσημο σημείο του νησιού. Δεν είναι άλλο από το μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής, χτισμένο πάνω στο βράχο. Αξίζει, λοιπόν, να πας μέχρι εκεί γιατί θα ανακαλύψεις ένα φανταστικό σημείο για βουτιές.

Το Αποκοφτό, προσφέρεται για όσους λατρεύουν την εξερεύνηση και αγαπούν τη φυσική σκιά. Διατίθεται αρκετός χώρος, ώστε να στρώσετε την πετσέτα σας και να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή