Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζήσετε και να εργαστείτε

Αυτή η πόλη είναι η καλύτερη στο να προσελκύει ταλέντα, επισκέπτες και επιχειρήσεις, σύμφωνα με την έρευνα World's Best Cities.

Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζήσετε και να εργαστείτε
unsplash
2'

Η ετήσια λίστα της εταιρείας Resonance Consultancy κυκλοφόρησε και αποκαλύπτει τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να επισκεφτείτε, να ζήσετε και να εργαστείτε.

Η έρευνα WorldsBestCities.com λαμβάνει υπόψιν δεδομένα από περισσότερες από 270 πόλεις με πληθυσμό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο και η κατάταξη προκύπτει από έναν συνδυασμό παραγόντων που σχετίζονται με την βιωσιμότητα και την ευημερία.

Στη πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το Λονδίνο. Η βρετανική πρωτεύουσα αποτελεί μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου και σύμφωνα με την έρευνα της Resonance Consultancy αποτελεί παράλληλα και την καλύτερη πόλη στο να προσελκύει ταλέντα, επισκέπτες και επιχειρήσεις.

Δύο από τις πρωτιές του Λονδίνου ήταν στις κατηγορίες «μορφωτικό επίτευγμα» και «πολιτισμός». Μάλιστα, οι αριθμοί των τουριστών που επισκέπτονται ετήσια το Λονδίνο έχουν αγγίξει τα επίπεδα της προ Covid εποχής, ενώ νέες εντυπωσιακές ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν χτιστεί έχουν ενισχύσει σημαντικά την ελκυστικότητα της πόλης. Τέλος, η έρευνα επισημαίνει πως σημαντικά έχει βελτιωθεί και η δημόσια συγκοινωνία του Λονδίνου.

Οι 10 κορυφαίες πόλεις του κόσμου για το 2024

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η πόλη που φιλοξενεί τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παρίσι. Η γαλλική πρωτεύουσα σημείωσε υψηλή βαθμολογία στις κατηγορίες «περπατησιμότητα» (walkability) και αξιοθέατα αλλά την «πλήγωσε» η 14η θέση που κατέλαβε στην κατηγορία της ευημερίας.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Νέα Υόρκη, με το Τόκιο και τη Σιγκαπούρη να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Το Ντουμπάι βρίσκεται στην έκτη θέση και το Σαν Φρανσίσκο στην έβδομη.

Τέλος, η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ και η Σεούλ είναι οι τρείς τελευταίες πόλεις της πρώτης δεκάδας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή