«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» - Ο μεθυστικός συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου που θα σας μαγέψει

Ατελείωτες δαντελωτές ακτές, μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, παγκόσμιας φήμης μνημεία της Χριστιανοσύνης και πολλοί ανεξερεύνητοι θησαυροί συνθέτουν την πολύπλευρη ταυτότητά της.

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» - Ο μεθυστικός συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου που θα σας μαγέψει
2'

Η χερσόνησος της Χαλκιδικής με τις κατάφυτες δασικές εκτάσεις που φτάνουν μέχρι τον αιγιαλό, το χρυσαφένιο ήλιο που στραφταλίζει στα τιρκουάζ νερά, το παραδοσιακό της χρώμα και την πλούσια γαστρονομική και πολιτιστική της παράδοση θα σας μαγέψει.

Ατελείωτες δαντελωτές ακτές, μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, παγκόσμιας φήμης μνημεία της Χριστιανοσύνης και πολλοί ανεξερεύνητοι θησαυροί συνθέτουν την πολύπλευρη ταυτότητά της.

Σε αυτόν το μεθυστικό καμβά γαλάζιου και πράσινου, θα βρείτε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών για τη διαμονή σας, κυρίως στο πρώτο “πόδι”, στην κοσμοπολίτικη Κασσάνδρα, παραδοσιακούς παραθαλάσσιους ξενώνες, μαρίνες στις ακτές της Σιθωνίας, καθώς και μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως την Αρχαία Όλυνθο, τα Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη και ασφαλώς το Άγιο Όρος, ανυπέρβλητο μνημείο της χριστιανοσύνης και μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ένα ζωντανό μουσείο του βυζαντινού πολιτισμού μέσα στην παρθένα φύση.

Βουνό, θάλασσα και... στο βάθος γαστρονομικές απολαύσεις

Για εσάς που αγαπάτε το βουνό, η Χαλκιδική επιφυλάσσει πολλούς μικρούς επίγειους παράδεισους για να ανακαλύψετε. Στις σκεπασμένες με πεύκα, βελανιδιές, έλατα και καστανιές περιπατητικές διαδρομές ή με ποδήλατο βουνού, θα νιώσετε τον πεντακάθαρο αέρα να τονώνει κάθε κύτταρο του σώματός σας, ενώ στις πολλές κρυμμένες πηγές θα βρείτε γάργαρα, δροσερά νερά, για να ξαποστάσετε και να ξεδιψάσετε. Για τη διαμονή σας, αναζητήστε τους παραδοσιακούς ξενώνες στο Χολομώντα και στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές της Χερσονήσου.

Για εσάς που επιθυμείτε να νιώσετε την απεραντοσύνη του Αιγαίου αλλά και την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο, windsurf, kitesurf, καταδύσεις, θαλάσσιο σκι και πολλές άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες σάς περιμένουν σε άρτιες εγκαταστάσεις στην Κασσάνδρα αλλά και στη Σιθωνία. Σημειώστε επίσης ότι κάθε Ιούλιο λαμβάνει χώρα ο Διάπλους του Τορωναίου, ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά κολύμβησης μήκους 26 χλμ., στο οποίο συμμετέχουν κολυμβητές από όλο τον κόσμο.

Με συνοδοιπόρο την καλή σας διάθεση ανακαλύψτε κρυμμένους κολπίσκους, βουτήξτε στις Καβουρότρυπες και την Αμμουλιανή και εξερευνήστε τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής.

Το καλοκαίρι αναζητήστε τα αξιόλογα καλλιτεχνικά φεστιβάλ, που διοργανώνονται σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής. Απολαύστε τη μαγεία της μουσικής αλλά και παραστάσεις στα υπαίθρια θέατρα καθώς και άλλες εκδηλώσεις παραστατικών τεχνών.

Γνωρίστε την πλούσια κουζίνα της περιοχής και απολαύστε ντόπια προϊόντα όπως επιτραπέζιες ελιές, λευκά, ροζέ και διεθνούς φήμης κόκκινα κρασιά από μαυροτράγανο και ξινόμαυρο, θαλασσινές λιχουδιές όπως μύδια, καθώς και εξαιρετικής ποιότητας μέλι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή