Παλαιό Τρίκερι: Ένα ελληνικό «διαμάντι» για μια αξέχαστη εβδομάδα διακοπών με... 300 ευρώ

Οι ταβέρνες βρίσκονται στο γραφικό λιμανάκι και τα πιάτα συνδυάζουν την βολιώτικη και την πηλιορείτικη κουζίνα.

Παλαιό Τρίκερι: Ένα ελληνικό «διαμάντι» για μια αξέχαστη εβδομάδα διακοπών με... 300 ευρώ
2'

Ένα μικρό νησάκι λίγο μακρυά από την Αθήνα αποτελεί τον κρυμμένο παράδεισο για όσους αναζητούν χαλαρωτικές διακοπές. Πρόκειται για το Παλαιό Τρίκερι και θα χρειαστεί να διανύσετε περίπου 400 χιλιόμετρα από την Αθήνα και να περάσετε με πλεούμενο στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι γης στο οποίο δεν κυκλοφορούν αμάξια. Από την μία πλευρά οι κορφές του Πηλίου και από την άλλη εκείνες της Εύβοιας, κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακή την εικόνα του νησιού που σου δίνει την εντύπωση πως βρίσκεται σε λίμνη.

Οι μόνοι κάτοικοι είναι βέβαια ελάχιστοι και στο νησάκι δεν θα βρεις πληθώρα καταλυμάτων. Αυτό που μπορείς να βρεις όμως είναι δωμάτιο σε κάποιο παλιό κελί του μοναστηριού που δεσπόζει εκεί, με την διαφορά ότι υπάρχουν οι σύγχρονες ανέσεις και δεν χρειάζεται να… υποφέρει κανείς. Οι τιμές ανά διανυκτέρευση σε κάποιο από τα δωμάτια που διατίθενται δεν ξεπερνούν τα 10 με 15 ευρώ και με αυτό τον τρόπο μπορεί να κάνει κανείς και μια βουτιά στην ιστορία δύο αιώνων του επιβλητικού κτίσματος.

Κι επειδή διακοπές και καλό φαγητό πηγαίνουν πάντα χέρι-χέρι, δεν είναι υπερβολή να πεις ότι εδώ θα ανακαλύψεις έναν γαστρονομικό παράδεισο. Οι ταβέρνες βρίσκονται στο γραφικό λιμανάκι και τα πιάτα συνδυάζουν την βολιώτικη και την πηλιορείτικη κουζίνα. Με πολύ μικρό κόστος θα απολαύσεις όχι μόνο το φαγητό σου αλλά όλη την ιεροτελεστία, με ψαράδες να προσεγγίζουν με τα βαρκάκια τους τα μαγαζιά και να προσφέρουν τα ολόφρεσκα θαλασσινά τους στους μαγαζάτορες, πριν αυτά καταλήξουν στο πιάτο σας!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή