Καλοκαίρι στην Αθήνα: Οι παραλίες που προσφέρονται για ατελείωτες βουτιές και γαλήνιες στιγμές

Είτε θέλετε να αφεθείτε στο χάδι της θάλασσας είτε πάλι να κάνετε το λατρεμένο σας θαλάσσιο σπορ είτε ακόμα και να γευτείτε την κοσμοπολίτικη πλευρά της θάλασσας οι παραλίες της Αθήνας καλύπτουν όλα τα γούστα 

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Οι παραλίες που προσφέρονται για ατελείωτες βουτιές και γαλήνιες στιγμές
4'

Διακοπές στην Αθήνα ή μάλλον όχι διακοπές στην Αθήνα; Μην ανησυχείτε και η πρωτεύουσα προσφέρει πλέον πολλές παραλίες, οργανωμένες ή μη για ατελείωτες βουτιές χαλάρωση αλλά και διασκέδαση.

Είτε θέλετε, απλά, να αφεθείτε στο χάδι της θάλασσας, είτε πάλι να κάνετε το λατρεμένο σας θαλάσσιο σπορ όπως καταδύσεις, σκι, ψάρεμα, μπορείτε να βρείτε όλα όσα ονειρεύεστε και πολύ περισσότερα.

Αν πάλι θέλετε να γευτείτε την κοσμοπολίτικη πλευρά της θάλασσας και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής με τα κρυστάλλινα, ολοκάθαρα νερά και τις ατέλειωτες αμμουδιές αποτελούν απαραίτητο προορισμό.

Ιαματικοί παράδεισοι, παραλιακά μπαρ, εστιατόρια υψηλών απαιτήσεων, δυναμικά θαλάσσια σπορ και άρτιες υποδομές συνθέτουν μια ακαταμάχητη πρόταση. Η Βούλα, η Βουλιαγμένη, το Καβούρι, το Λαγονήσι και πολλές άλλες παραλίες της Αττικής αποτελούν σήμα κατατεθέν της καλοκαιρινής ζωής. Οι σύγχρονες αυτές οάσεις λούζονται στην αίγλη που τους έχει χαρίσει η αγάπη λαμπερών ανθρώπων του θεάματος, και όχι μόνο, ήδη από την εκρηκτική δεκαετία του 1960. Και καθένας δικαιούται, πίνοντας το ποτό του δίπλα στο κύμα, να νιώσει πρωταγωνιστής της δικής του ζωής.

Η γοητεία της θάλασσας

Αν αναζητάτε την πολυτέλεια της απομόνωσης, μικρές παραλίες με βότσαλο ή άμμο, ήσυχες, ίσως με κάποιο φιλόξενο παραλιακό μαγαζάκι, ίσως πάλι τελείως ανέγγιχτες, θα σας χαρίσουν μια δροσερή αγκαλιά.

Οικογένειες ή παρέες που θέλουν να γευτούν γαλήνια τη θάλασσα έχουν στη διάθεσή τους πάμπολλες επιλογές. Τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, το Θυμάρι στην Παλαιά Φώκαια, ο Χάρακας, τα Λεγραινά, είναι μόνο μερικές από τις πιο γνωστές και ταυτόχρονα ήσυχες παραλίες.

Το μαγικό Σούνιο, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία του πλανήτη, θα σας χαρίσει ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα. Ο επιβλητικός ναός του Ποσειδώνα και τα ερείπια του ναού της Αθηνάς αποτελούν προσκύνημα της ανθρωπότητας.

Κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα, στις Καβοκολώνες, θα έχετε το προνόμιο να κολυμπήσετε στο πιο φημισμένο ακρωτήριο του κόσμου, αγναντεύοντας τον ίδιο ορίζοντα που μάγεψε τον Λόρδο Μπάυρον.
Πολύ κοντά στο Σούνιο το μυστηριακό Λαύριο σας περιμένει για να σας χαρίσει μοναδικές στιγμές. Το Πασαλιμάνι του Λαυρίου, η Πούντα Ζέζα και μικροί, βραχώδεις κολπίσκοι προσφέρονται για χαλάρωση και απόδραση από την καθημερινότητα.

Στον άξονα από τη Βούλα έως το Λαύριο, και ακόμα πιο βόρεια, προς τον Ευβοϊκό, μικρά ακρογιάλια κρυμμένα από τον πολύ κόσμο, κατάφυτα, αποτελούν προορισμό για λίγους. Πεζοπορώντας - σε μικρή απόσταση από τον παραλιακό δρόμο- μπορείτε να ανακαλύψετε ανέγγιχτες κρυφές θαλασσινές γωνιές. Βραχώδεις ορμίσκοι, σπηλιές που ερωτοτροπούν με τα κύματα και μικροσκοπικές αμμουδιές συνθέτουν την «άλλη» παράλια Αττική. Αγαπημένα, επίσης, σημεία για βουτιές είναι ο Λαιμός της Βουλιαγμένης, η Ραμνούντα και πολλά άλλα θαλασσινά διαμάντια.

Ακολουθώντας πάντα τον Σαρωνικό Κόλπο, στο νοτιοδυτικό όμως άξονα της Αθήνας, θα συναντήσετε πανέμορφες ακρογιαλιές, πραγματικά κοσμήματα. Ο Λουτρόπυργος, το Νεράκι, η Κινέττα, αλλά και λιγότερο γνωστές παραλίες, όπως το Καλογερολίμανο βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και αποτελούν μια θαυμάσια εναλλακτική πρόταση για θαλασσινές αποδράσεις.

Στην αγκαλιά του Κορινθιακού

Η Αττική είναι συνδεδεμένη στη συνείδηση του κόσμου με τον Σαρωνικό Κόλπο. Όμως τη δροσίζουν τόσο ο Ευβοϊκός στα ανατολικά της, όσο κι ο Κορινθιακός στα δυτικά. Ο Κορινθιακός έχει μια άλλη γοητεία. Δεν είναι πλατύς κόλπος με απέραντο, πελαγίσιο ορίζοντα όπως ο Σαρωνικός. Είναι «μια θάλασσα μικρή».

Σε αυτήν την πλευρά της Αττικής βρίσκονται μερικές εξαιρετικές παραλίες, γνωστές στους λάτρεις της φυσικής ομορφιάς. Η Ψάθα, το Πόρτο Γερμενό και οι άλλες παραλίες του Κορινθιακού στέκουν με την ήρεμη ομορφιά τους κάτω από το όρος Πατέρας. Οι υποδομές είναι υποδειγματικές, με πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, παραλιακά μαγαζιά και ολοζώντανα χωριά. Πευκόφυτες διαδρομές οδηγούν σε υπέροχες, συνήθως βοτσαλωτές παραλίες.

Οι παραλίες της Αττικής δεν προσφέρονται μόνο για κολύμπι το καλοκαίρι. Όλο το χρόνο λειτουργούν όμορφα καταστήματα και ταβερνάκια για να απολαύσετε τον καφέ σας, το ποτό σας ή εκλεκτά θαλασσινά. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα προσφέρεται για φθινοπωρινούς ρομαντικούς περιπάτους ή αναζωογονητικές ποδηλατάδες για όλη την οικογένεια, χειμωνιάτικες αποδράσεις με θέα τον πορφυρό από το λιόγερμα ορίζοντα, ολοήμερα ανοιξιάτικα πικ νικ με τον ήλιο και την αύρα της θάλασσας να «ξυπνάει» τις αισθήσεις.

Πηγή Visit Greece

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή