Διακοπές στην Ελλάδα: Αυτά είναι τα 9 καλύτερα μέρη για επίσκεψη φέτος το καλοκαίρι

Από την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αθήνας και τα λευκά και μπλε σπίτια των Κυκλάδων μέχρι το ξακουστό Ναυάγιο της Ζακύνθου και το μακρινό Καστελόριζο - Τα καλύτερα μέρη της Ελλάδας για τις καλοκαιρινές διακοπές
Unsplash
5'

Από τις απέραντες κοσμοπολίτικες πόλεις μέχρι τις μαγευτικές παραλίες που κόβουν την ανάσα… Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη που χρειάζεται να επισκεφθεί κανείς φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των διακοπών του.

Γραφικά νησιά, εντυπωσιακές πολλές και παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας περιμένουν και φέτος τους τουρίστες για να τους μυήσουν στα μυστικά τους και να τους σαγηνέψουν με τα φυσικά τους κάλλη. Το timeout αναδεικνύει μία λίστα με τους καλύτερους ελληνικούς προορισμούς για όλα τα γούστα, από την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αθήνας και τα λευκά και μπλε σπίτια των Κυκλάδων μέχρι το ξακουστό Ναυάγιο της Ζακύνθου και το μακρινό Καστελλόριζο.

Αθήνα

Ο τέλειος συνδυασμός παραδοσιακού και μοντέρνου, αρχαίου και σύγχρονου! Εδώ θα βρείτε τεράστιους, ανοιχτούς δρόμους με πολλά εστιατόρια και μπαρ, ενώ παράλληλα αν ψάξετε καλά, θα βρείτε πλακόστρωτους δρόμους με μικρά μαγαζιά. Τα παλιά κτίρια είναι σαν πίνακας εκτεθειμένος σε γκαλερί, ενώ οι θερινοί κινηματογράφοι κάτω από τα αστέρια παραπέμπουν σε παλιές ρομαντικές εποχές! Απαραίτητη η επίσκεψη στον Παρθενώνα, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Η γενέτειρα της Δημοκρατίας αναπνέει ολοζώντανη και υπόσχεται να μείνει αξέχαστη σε όποιον… τη βολτάρει!

Αίγινα

Λίγο περισσότερο από μία ώρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, το νησί της Αίγινας είναι το πιο κοντινό στην ελληνική πρωτεύουσα και δημοφιλής προορισμός για τουρίστες και ντόπιους. Το 1827, μετά το τέλος της Ελληνικής Επανάστασης, λειτούργησε ως η πρώτη πρωτεύουσα του νεοϊδρυθέντος ελληνικού κράτους. Σήμερα, το νησί είναι κυρίως διάσημο για τα φιστίκια. Αξίζει να επισκεφθείτε τον περίφημο ναό της Αφαίας, αφιερωμένο στη θεά Αθηνά, τη Μονή του Αγίου Νεκταρίου και το κοντινό ακατοίκητο νησάκι της Μονής, όπου τα άγρια παγώνια και τα ελάφια περπατούν αδιάκοπα.

Ζάκυνθος

Το φιόρο του λεβάντε! Η αρχόντισσα Ζάκυνθος προσελκύει πλήθος κόσμου για ξέφρενη νυχτερινή ζωή στον Λαγανά, αλλά παράλληλα διαθέτει την πλέον φημισμένη ανά τον κόσμο παραλία «Ναυάγιο» όπου καθηλώνει τους επισκέπτες με τα γαλάζια νερά και τα λευκά βότσαλα. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με βάρκα. Το νησί είναι προικισμένο με μερικά από τα πιο όμορφα τοπία της Μεσογείου. Υπάρχει επίσης το Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου, όπου είναι πιθανόν να συναντήσει κανείς φώκιες και θαλάσσιες χελώνες!

Σαντορίνη

Ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων. Ασβεστωμένα χωριά «στεφανώνουν» το νησί με θέα στις μαγευτικές ακτές του, αγροτικοί αμπελώνες εκτείνονται σε τεράστιες εκτάσεις στην ενδοχώρα και οι μαύρες αλλά και κόκκινες παραλίες είναι σαν εικόνες από παραμύθι. Η Σαντορίνη είναι για όλα τα βαλάντια αλλά και για όλα τα γούστα, Ερωτευμένοι, οικογένειες, παρέες, φοιτητές και πόσοι άλλοι σίγουρα θα βρουν αυτό που θέλουν στα σοκάκια της.

Τήνος

Διάσημη για τα μαρμάρινα κτήριά της αλλά και για τη γαστρονομία της, η Τήνος είναι ένα ακόμη στολίδι στο αρχιπέλαγος των Κυκλάδων. Μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά παράγονται εδώ. Ωστόσο το νησί είναι ευρέως γνωστό για τον ιερό ναό της Παναγίας που στέκει αγέρωχος στο τέρμα ενός ανηφορικού δρόμου, με πλήθος πιστών να το επισκέπτονται. Πολλοί μάλιστα κάνουν λόγο για τη θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης.

Κέρκυρα

Χωριά ιταλικών καταβολών, περίτεχνα παλάτια και ρομαντικές παραλίες είναι σε πρώτο πλάνο στο καταπράσινο νησί της Κέρκυρας. Με τις διάφορες επιρροές που άφησαν παρελθόν οι εισβολείς, η Κέρκυρα είναι ένα μέρος που τα έχει όλα! Εξαιρετική κουζίνα, δρόμους γεμάτους με βυζαντινή και βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, σύγχρονους μοναχούς στο εντυπωσιακό μεσαιωνικό μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας...

Ρόδος

Το σπίτι του Κολοσσού, ενός από τα Επτά Θαύματα του κόσμου. Ένας σεισμός μπορεί να το κατέστρεψε, αλλά η παλιά πόλη του νησιού που έχει χαρακτηριστεί παγκόσμια κληρονομιά της Unesco και εξακολουθεί να είναι γεμάτη γοητεία και Ιστορία, ενώ ξεχωρίζουν τα εκθαμβωτικά μεσαιωνικά πανδοχεία και σπίτια ιπποτών του 14ου αιώνα που στέκονται ακόμη αγέρωχα! Πλούσια νυχτερινή ζωή, καλή κουζίνα, γραφικά χωριά…

Καστελλόριζο

Στην άκρη της Ελλάδας, ακριβώς απέναντι από την τουρκική παραλιακή πόλη Kaş, θα βρείτε το Καστελλόριζο (γνωστός και ως Μεγίστη), το πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας! Μπορεί να το επισκεφθεί κανείς αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς από τη Ρόδο.

Ένας απομακρυσμένος παράδεισος με πολύχρωμα κτίρια, φρέσκα θαλασσινά στα πιάτα και άφθονη ηρεμία! Φροντίστε να επισκεφτείτε το κάστρο των Ιπποτών με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και τον ένδοξο Λυκιακό τάφο του 4ου αιώνα π.Χ. κάτω από αυτό. Το φρούριο-μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Βουνού έχει επίσης μια από τις καλύτερες θέες στο νησί (απλώς πρέπει να ανεβείτε πρώτα 315 σκαλιά).

Καλαμάτα

Η πόλη της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο φιλοξενεί τα αρχαία ερείπια της Μεσσηνίας, τη γραφική παραλία της λιμνοθάλασσας του Ναυαρίνου, καθώς και τις πολύ διάσημες ελιές. Λίγοι τουρίστες επιχειρούν σε αυτά τα μέρη, κάτι που μαγνητίζει τους απαιτητικούς.

Σχετικές ειδήσεις