Αυτά είναι τα 8 καλύτερα ελληνικά νησιά: Χρυσές αμμουδιές, γαλάζια νερά και γραφικά σοκάκια

Με τις όμορφες αμμώδεις παραλίες, τον υπέροχο καιρό και τους φιλικούς ντόπιους, δεν είναι περίεργο που εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά κάθε χρόνο

Αυτά είναι τα 8 καλύτερα ελληνικά νησιά: Χρυσές αμμουδιές, γαλάζια νερά και γραφικά σοκάκια
Unsplash
6'

Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για να επισκεφτεί κανείς κατά τις διακοπές του στη χώρα μας είναι 8, σύμφωνα με τη λίστα του emeraldcruises. Ανάμεσα σ’ αυτά ξεχωρίζουν η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Σαντορίνη.

Αμοργός

Ένα ήσυχο νησί όπου μπορείτε να αποφύγετε τη φασαρία του πλήθους. Είναι ένα από τα κορυφαία ελληνικά νησιά για να επισκεφθείτε αν προτιμάτε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον, αλλά διατηρώντας την αίσθηση της περιπέτειας.

Η παραλία Μαλτέζι έχει κρυστάλλινα νερά και υπάρχουν πολλά σημεία στο νησί όπου μπορείτε να κάνετε καταδύσεις. Η Αμοργός έχει πάνω από 15 μονοπάτια πεζοπορίας και μια σειρά από εκπληκτικά και γοητευτικά χωριά για να τα περπατήσετε, όπως τα Θολάρια.

Απαραίτητη είναι η επίσκεψη στο ναυάγιο της Καλοταρίτισσας, εκεί που το εγκαταλελειμμένο εμπορικό πλοίο «Ολυμπία» έχει προσαράξει στις ακτές της ομώνυμης παραλίας.

amorgos.jpg

Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα ελληνικά νησιά για να επισκεφτείτε αν θέλετε να εξερευνήσετε την απέραντη φυσική ομορφιά. Εδώ, θα βρείτε πολλές υπέροχες παραλίες, αλλά θα ανακαλύψετε και μια σειρά από μεγάλες σπηλιές για εξερεύνηση. Το Σπήλαιο της Δρογκαράτης είναι γνωστό για τους σταλαγμίτες και τους σταλακτίτες, ενώ η εντυπωσιακή λίμνη του Σπηλαίου Μελισσάνης δημιουργεί μια αίσθηση μυστικισμού όταν ο ήλιος «σκάει» στην επιφάνεια του νερού.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια της Κεφαλονιάς σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας την τοπική κουζίνα. Κάντε μια στάση στα λιμάνια για να δοκιμάσετε το τοπικό πιάτο της κεφαλονίτικης κρεατόπιτας.

kefalonia-(u).jpg

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ο προορισμός των ονείρων σας, αν ο ήλιος, η θάλασσα και η άμμος είναι ο κύριος λόγος για το ταξίδι σας. Με περισσότερες από 58 παραλίες, θα δυσκολευτείτε να βρείτε έναν πιο ιδανικό παράδεισο.

Δεν είναι όμως μόνο οι ειδυλλιακές παραλίες που κάνουν την Κέρκυρα ένα από τα καλύτερα ελληνικά νησιά για επίσκεψη. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φεστιβάλ και εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο που ενισχύουν τη γοητεία της περιοχής.

Kerkyra-(u).jpg

Μύκονος

Όσοι επισκέπτονται τη Μύκονο μπορούν να απολαύσουν την ιστορική ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού. Το Ναυτικό Μουσείο φέρει την πλούσια ναυτική κληρονομιά του νησιού. Ένα ταξίδι στην τεχνητή λίμνη του φράγματος Άνω Μερά είναι απαραίτητο για τους λάτρεις της φύσης. Αρχικά, δημιουργήθηκε για να λύσει τα προβλήματα ύδρευσης του νησιού, ωστόσο πλέον, έχει γίνει καταφύγιο για την άγρια ζωή.

Η Μύκονος αποτυπώνει τέλεια την ατμόσφαιρα του πάρτι και είναι ένα από τα κορυφαία ελληνικά νησιά που πρέπει να επισκεφτείτε αν θέλετε να διασκεδάσετε τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα. Αμέτρητα τα μαγαζιά για ένα ποτό!

mykonos-(Unsplash).jpg

Πάτμος

Η Πάτμος είναι ένα από τα μικρότερα ελληνικά νησιά. Ωστόσο, η απομόνωσή του το κάνει ένα από τα πιο γαλήνια μέρη της χώρας για να χαλαρώσετε. Η βόλτα στις παραλίες και η στάση για ένα ποτό κάτω από τον ήλιο είναι δημοφιλείς τρόποι χαλάρωσης, αλλά υπάρχουν πολλά για να δείτε αν θέλετε να απολαύσετε μια ωραία, μεγάλη πεζοπορία σε όλο το νησί.

Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης είναι αναμφισβήτητα ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Πάτμο – εκεί λέγεται ότι ο Άγιος Ιωάννης των Δώδεκα Αποστόλων του Ιησού είδε οράματα, τα οποία αποτύπωσε στην «Αποκάλυψη».

Η θρησκεία αποτελεί σημαντικό μέρος της ταυτότητας της Πάτμου. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι είναι υπερήφανοι και για τις γαστρονομικές τους λιχουδιές. Ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε στην Πάτμο είναι η τοπική τυρόπιτα.

patmos-(u).jpg

Ρόδος

Η Ρόδος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και ένα από τα καλύτερα ελληνικά. Η ιστορία της είναι τόσο βαθιά πλούσια ενώ πολλοί συνεχίζουν να αποκαλούν τη Ρόδο ως «το νησί των ιπποτών», διότι κυβερνήθηκε από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ μεταξύ του 15ου και του 16ου αιώνα. Η μεσαιωνική επιρροή είναι ακόμη αισθητή, κυρίως στη μεσαιωνική Παλαιά Πόλη, η οποία έχει περιληφθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Αμμώδεις παραλίες, γαλάζια νερά, πλήθος τουριστών, νόστιμη κουζίνα, πολλοί προορισμοί με αρχαία κάλλη και φυσικά, η ξακουστή κοιλάδα των πεταλούδων σας περιμένουν για να σας μαγέψουν.

Rodos

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι διάσημη παγκοσμίως για το ηφαίστειό της, η έκρηξη του οποίου τον 17ο αιώνα π.Χ. έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του σημερινού νησιού.

Η Σαντορίνη φέρει τη δική της πολιτιστική ταυτότητα και έχει δημιουργήσει μια σειρά από σημεία ομορφιάς και δραστηριότητες που δεν μπορείτε να απολαύσετε πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

Οι αμμώδεις παραλίες της περιοχής βάφονται με μαύρο χρώμα χάρη στην αιθάλη και τη στάχτη, ένα θέαμα που πρέπει να δεις για να το πιστέψεις. Οι θερμές πηγές γύρω από τους κρατήρες του ηφαιστείου παρέχουν ένα εξαιρετικό σημείο για ξεκούραση και χαλάρωση, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το φανταστικό τοπίο, ενώ καταπραΰνετε τις κουρασμένες αρθρώσεις και τους μύες.

Για μια μοναδική θέα στο νησί, οι περιηγήσεις με τζετ σκι και οι βόλτες με ελικόπτερο γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, αλλά μπορείτε πάντα να επιλέξετε μια περιήγηση με τα πόδια.

Santorini-(u).jpg

Σύρος

Η Σύρος είναι ένα από τα κορυφαία ελληνικά νησιά για επίσκεψη. Οι τέχνες γιορτάζονται ευρέως εδώ, με φεστιβάλ ταινιών και κιθάρας που λαμβάνουν χώρα στο νησί κάθε καλοκαίρι. Το φεστιβάλ Αυγουστιάτικα Φεγγάρια είναι μια ετήσια εκδήλωση που γιορτάζει τη ζωή και το έργο του μουσικού Μάρκου Βαμβακάρη.

Στο νησί υπάρχει επίσης ένα μουσείο αφιερωμένο στον Βαμβακάρη, που καταγράφει τη ζωή και την επιρροή του στη ρεμπέτικη μουσική. Άλλα μουσεία που πρέπει να επισκεφθείτε είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο παρουσιάζει μια σειρά από θησαυρούς από το παρελθόν του νησιού καθώς και μια επιλογή από αντικείμενα που προέρχονται από τα γειτονικά νησιά της Κύθνου και της Αμοργού.

Όταν είστε έτοιμοι να ξεκουραστείτε, η Ερμούπολη και η Άνω Σύρος έχουν πολλά μπαρ και εστιατόρια για να απολαύσετε. Χαλαρώστε με ένα ποτήρι τοπικό κρασί ή παραγγείλετε μερικά από τα ιδιαίτερα τοπικά πιάτα.

Syros-(u).jpg

*Με πληροφορίες από emeraldcruises

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή