Το τάμα ενός Άγγλου: «Είμαι υπερήφανος που κατάφερα να ανέβω 100 φορές στην Παναγία Τσαμπίκα»

Ρόδος: Εκπλήρωσε το τάμα που είχε κάνει μαζί με τη σύντροφό του για ν’ αποκτήσουν ένα δεύτερο παιδί, μιας και το πρώτο πέθανε μόλις δύο εβδομάδες, προτού έρθει στη ζωή

Το τάμα ενός Άγγλου: «Είμαι υπερήφανος που κατάφερα να ανέβω 100 φορές στην Παναγία Τσαμπίκα»
Φωτ.: Ροδιακη
4'

Το περασμένο Σάββατο, ο Ben Moorhouse από την Αγγλία, υλοποίησε τον στόχο που είχε βάλει από πέρυσι, ο οποίος ήταν ν’ ανέβει στο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας στη Ρόδο, με τα περίπου 300 σκαλιά, 100 φορές μέσα σε μία ημέρα.

Όπως αναφέρει η rodiaki.gr ξεκινώντας γύρω στις 5 τα ξημερώματα και φτάνοντας λίγο μετά τις 9 το βράδυ, εκπλήρωσε το τάμα που είχε κάνει μαζί με τη σύντροφό του, Gaynor Thompson, για ν’ αποκτήσουν ένα δεύτερο παιδί, μιας και το πρώτο πέθανε μόλις δύο εβδομάδες, προτού έρθει στη ζωή.

Ο Ben και η Gaynor «έχασαν» τον Οκτώβριο του 2018 το πρώτο τους παιδί, ένα κορίτσι, πριν ακόμα αυτό γεννηθεί. Την ονόμασαν «Καλλιπάτειρα» και μέχρι σήμερα τιμούν τη μνήμη της, ενώ συνέχισαν την προσπάθεια για ν’ αποκτήσουν κι άλλο, προσευχόμενοι στην Παναγία Τσαμπίκα, κάτι που έγινε πραγματικότητα και σήμερα έχουν έναν γιο, τον Απόλλωνα-Αλέξανδρο, ο οποίος είναι 4 ετών.

Μάλιστα, με αφορμή το εγχείρημα αυτό και με δωρεές του κόσμου, αποφάσισε να στηρίξει τον γιατρό, Alex Heazell και την ομάδα του, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, οι οποίοι βοήθησαν τον γιο του, Απόλλωνα, να γεννηθεί ζωντανός τον Μάιο του 2020.

Ο γιατρός και η ομάδα του, καινοτομούν στο να σώζουν τις ζωές των μωρών και υποστηρίζονται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα “Kallipateira Moorhouse Foundation”.

Σημειώνεται ότι, ο Ben, την Τετάρτη 21 του μήνα, στις 10 το πρωί, θα μεταβεί στο Δημαρχείο, προκειμένου να πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη και να συναντηθεί με μέλη της δημοτικής αρχής, καθώς, την επόμενη ημέρα επιστρέφει στην πατρίδα του.

Μάλιστα, ο Ben Moorhouse, απέστειλε στη «Ροδιακή» μια επιστολή, όπου περιγράφει πώς βίωσε την όλη εμπειρία.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Είμαι πολύ υπερήφανος που ολοκλήρωσα με επιτυχία την “πρόκληση” της Μονής Τσαμπίκας προς τιμήν της κόρης μας, Καλλιπάτειρας, για την Παναγία Τσαμπίκα και για να συγκεντρώσω χρήματα για τον καθηγητή Alexander Heazell στο Μάντσεστερ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκανα καθημερινά ειδική εκπαίδευση γι’ αυτό, αλλά κυρίως η αγάπη για την κόρη μου, την Καλλιπάτειρα, ήταν το μεγαλύτερο κίνητρό μου. Κάθε φορά που έμπαινα στο μοναστήρι της Τσαμπίκας ήξερα ότι η Παναγία Τσαμπίκα με κρατούσε ασφαλή και μπορούσα να νιώσω την αγάπη!

Όλη την ημέρα, έκανα μόνο μικρές στάσεις για νερό, τουαλέτα και για να μιλήσω με τους υπέροχους ανθρώπους. Πολλοί μου λένε, ότι έκανε πολλή ζέστη, αλλά εγώ δεν την ένιωσα! Στο μυαλό μου ήμουν πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που έπρεπε να κάνω.

Η μεγαλύτερη πρόκληση ανά διαστήματα ήταν οι τουρίστες στα σκαλιά, αλλά έλεγα απλώς “με συγχωρείτε” και με άφηναν να περάσω.

Μερικά από τα σκαλιά ήταν πολύ επικίνδυνα και ολισθηρά.

Έβλεπα πολλούς ανθρώπους να πέφτουν στα ίδια σκαλιά. Ελπίζω, ότι αυτά τα σκαλιά στα οποία πέφτουν τώρα οι άνθρωποι, να μπορούν να γίνουν πιο ασφαλή γιατί είναι επικίνδυνο.

Είδα πολλούς ανθρώπους να τραυματίζονται στα ίδια αυτά σκαλιά.

Μετά την προσπάθειά μου, κοιμήθηκα μόνο δύο ώρες. Και τα δύο μου πόδια είχαν έντονες κράμπες όλη τη νύχτα.

Δύο μέρες μετά, τα πόδια μου πονούν ακόμα έντονα αλλά άλλες 24 ώρες (χρειάζομαι) και θα είμαι καλά.

Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για την οικογένειά μου. Το να είναι η Gaynor και ο Απόλλωνας μέσα στο αυτοκίνητο όλη μέρα και να με περιμένουν, έφερε μια αναστάτωση, ειδικά για τον Απόλλωνα, που είναι 4 ετών.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου από το Φαληράκι, μου παρείχε έναν μεγάλο κουβά με πάγο και νερά, που ήταν μεγάλη βοήθεια. Οι κατσίκες απόλαυσαν το παγωμένο νερό!

Η υποστήριξη του φίλου μου, κ. Γιάννη Φλεβάρη, εκείνη την ημέρα ήταν υπέροχη. Είναι ένας όμορφος άνθρωπος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στη Ρόδο που με στήριξαν το Σάββατο, που με χαιρέτησαν, μου έδωσαν λόγια υποστήριξης, μου πρόσφεραν επίσης ποτά και έβγαλαν μια selfie! Η υποστήριξη το Σάββατο ήταν φανταστική.

Η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου είναι ότι έχω συγκεντρώσει λιγότερο από το μισό ποσό που θα ήθελα να βγάλω για την ομάδα στο Μάντσεστερ. Έχω κάνει ό,τι καλύτερο μπορώ.

Το μήνυμά μου προς τους Ροδίτες είναι ότι μέσα από την αγάπη και έναν “λόγο”, όλα είναι δυνατά!

Παρακαλώ αξιοποιήστε στο έπακρο τη ζωή. Έχετε μόνο μία ευκαιρία.

Τα παιδιά είναι ένα θαύμα, γι' αυτό μοιραστείτε όσες περισσότερες ξεχωριστές στιγμές μπορείτε μαζί τους.

Δείξτε καλοσύνη στους συνανθρώπους, σας τους Ροδίους και προσπαθήστε πάντα να κάνετε το καλύτερο για τους άλλους.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Τους χαιρετισμούς μου,
Ben Moorhouse.»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή