Νέος αγαπημένος προορισμός: Αυξημένη η τουριστική κίνηση στη Ροδόπη αυτό το καλοκαίρι

Ροδόπη: Η ομορφιά του παραλιακού μετώπου και οι πιο οικονομικές επιλογές στα beach bar αποτελούν κίνητρο επίσκεψης
Φωτο.: xronos.gr
2'

Μεγαλύτερο μερίδιο από τους Βαλκάνιους αλλά κι εγχώριους τουρίστες φαίνεται πως έχει πάρει φέτος η περιοχή της Ροδόπης με το παραλιακό μέτωπο να διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν

«Οι παραλίες της περιοχής μας είναι ιδανικές για διακοπές. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο και αρκετά φροντισμένο παραλιακό μέτωπο», σημείωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, σύμφωνα με το xronos.gr.

Η ομορφιά του παραλιακού μετώπου και οι πιο οικονομικές επιλογές στα beach bar αποτελούν κίνητρο επίσκεψης, διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ν. Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης.

Οι λόγοι της τουριστικής ανάκαμψης

Ο κορεσμός γειτονικών προορισμών, η ακρίβεια δημοφιλών τουριστικών προορισμών, παράλληλα με τη βελτίωση ιδιωτικών και δημόσιων υποδομών και τη διαφήμιση της περιοχής μας, φαίνεται ότι αποδίδουν στο παραλιακό μέτωπο της Ροδόπης αλλά σταδιακά και στην πόλη της Κομοτηνής, αφού όπως αναφέρει ο xronos.gr φέτος διανύουμε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια για τον τουρισμό στην περιοχή

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού στην περιοχή παρουσιάστηκε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης. «Οι παραλίες της περιοχής μας είναι ιδανικές για διακοπές. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο και αρκετά φροντισμένο παραλιακό μέτωπο» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι γεμίζει πραγματικά με πολλούς επισκέπτες». Μάλιστα, ο δήμαρχος εκτίμησε χαρακτηριστικά ότι οι επισκέπτες «καλύτερα από την περιοχή μας δεν θα βρουν πουθενά…».

Κάνοντας την αποτίμησή του για τη σεζόν μέχρι στιγμής, κατέγραψε αυξημένες πληρότητες στα καταλύματα στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν εικόνα και στην πόλη. Φέτος το καλοκαίρι «είχαμε πάρα πολύ τουρισμό και συνεχίζουμε να έχουμε» είπε για το παραλιακό μέτωπο, ενώ για την πόλη υποστήριξε πως «βλέπουμε συνέχεια κόσμο καινούργιο να περπατάει στην Κομοτηνή». Εκτίμηση του δημάρχου είναι ότι «βήμα-βήμα η Κομοτηνή μπαίνει στον χάρτη τον καλοκαιρινών διακοπών», με τον ίδιο να αναγνωρίζει πάντως το γεγονός ότι «έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε, αλλά γενικότερα νομίζω ότι έχουμε κάνει μία πολύ καλή προεργασία και δουλειά τα προηγούμενα χρόνια». Ο Γ. Γκαράνης αναγνώρισε ότι στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας έχει συμβάλλει επίσης ο υπερτουρισμός άλλων προορισμών, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.