Αυτό πρέπει να κάνουν οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα - Οι συμβουλές του Φόρεϊν Όφις

Οι Βρετανοί τουρίστες που κατευθύνονται στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι έχουν λάβει συμβουλές από το υπυοργείο Εξωτερικών της χώρας τους

Αυτό πρέπει να κάνουν οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα - Οι συμβουλές του Φόρεϊν Όφις
Associated Press
1'

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συστήνει προς τους Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι επεισκέπτονται την Ελλάδα να κάνουν μία και μοναδική κίνηση με το διαβατήριό τους.

Οι Βρετανοί τουρίστες που κατευθύνονται στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι έχουν λάβει συμβουλές από το Φόρεϊν Όφις να «κρατήσουν αντίγραφο» της σελίδας του διαβατηρίου τους όπου εμφανίζεται η φωτογραφία τους για λόγους ασφαλείας.

Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει καθοδήγηση σχετικά με τα έγγραφα που πρέπει να φέρουν οι παραθεριστές κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους και στην Ελλάδα, και η κατοχή μια φωτογραφικής ταυτότητας ανά πάσα στιγμή είναι νομική απαίτηση.

Αν και οι φωτοτυπίες μπορεί να μην γίνονται πάντα αποδεκτές, το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά να έχουν πάντα μαζί τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως απώλεια ή κλοπή του διαβατηρίου σας.

Αυτό - όπως επισημαίνει - μπορεί επίσης να βοηθήσει στη λήψη βοήθειας από την τοπική πρεσβεία, εάν το διαβατήριο δεν έχει τοποθετηθεί σωστά.

Σε ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές, οι κλέφτες μπορεί να στοχοποιήσουν επισκέπτες.

«Οι κλοπές διαβατηρίων, πορτοφολιών και τσαντών είναι συχνές στο μετρό και σε πολυσύχναστα τουριστικά μέρη, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας» αναφέρει το Foreign Office στις ταξιδιωτικές του συστάσεις για την Ελλάδα.

"Μεταφέρετε τα τιμαλφή σας σε διαφορετικές τσάντες και τσέπες και κρατήστε ένα αντίγραφο της σελίδας με τη φωτογραφία του διαβατηρίου σας κάπου ασφαλές."

Η διασφάλιση ότι το διαβατήριο και η φωτοτυπία αποθηκεύονται σε διαφορετικό μέρος διασφαλίζει ότι εάν χαθεί το ένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το άλλο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή