Πάρος: Το ονειρεμένο νησί των Κυκλάδων - 3 μοναδικές παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς

Η Πάρος είναι αρκετά μεγάλη για να ικανοποιήσει κάθε γούστο

Πάρος: Το ονειρεμένο νησί των Κυκλάδων - 3 μοναδικές παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς
3'

Ένας από τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων είναι η Πάρος, η οποία θεωρείται ένας προορισμός που καλύπτει κάθε φάσμα ταξιδιώτη στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί ένα νησί για όλες τις ηλικίες και για κάθε στιλ διακοπών -από οικογένειες και party animals μέχρι φανατικούς λάτρεις του surf και του ελληνικού ήλιου-, η Πάρος είναι αρκετά μεγάλη για να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Ένας από τους λόγους είναι οι παραλίες της ,οι οποίες είναι καθαρές, διαφορετικές μεταξύ τους, με εύκολη πρόσβαση, οι παραλίες της Πάρου θεωρούνται από τις καλύτερες των Κυκλάδων.

Κολυμπήθρες

Και όμως, δεν είναι καρτ ποστάλ! Η παραλία Κολυμπήθρες, κοντά στη Νάουσα, είναι πραγματική και είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο της Πάρου. Σίγουρα ανήκει στις πιο διάσημες παραλίες της και προσελκύει σχεδόν τους πάντες. Λογικό, αφού είναι ένας αληθινός παράδεισος με χρυσή άμμο και γαλάζια νερά. Ουσιαστικά τις Κολυμπήθρες σχηματίζουν τρεις ξεχωριστές παραλίες, σκαμμένες στα γρανιτένια βράχια της ακτής. Εμείς σου προτείνουμε να νοικιάσεις εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ (όπως καγιάκ) και να εξερευνήσεις τη βραχώδη ακτή και τους απόκρημνους όρμους της περιοχής.

Εδώ θα βρεις: Ξαπλώστρες & ομπρέλες, beach bars, ταβέρνες, water sports
Πρόσβαση: Οδικώς
Απόσταση από Νάουσα: 4.9χλμ.
Απόσταση από Παροικιά: 10.5χλμ.

Χρυσή Ακτή

Όπως τα περισσότερα κυκλαδίτικα νησιά, η Πάρος έχει αρκετούς ανέμους. Το ίδιο και η Χρυσή Ακτή, ένα από τα κλασσικά σημεία για windsurfing στο νησί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από τις παραλίες της Πάρου και σίγουρα μία από τις πιο δημοφιλείς, καθώς μαγνητίζει τα πλήθη χάρη στα καταπληκτικά γαλάζια νερά της (έχει και Γαλάζια Σημαία) και τις άπειρες επιλογές για water sports, με το kite- και το wind-surfing να είναι τα πιο δημοφιλή. Εδώ λειτουργούν αρκετές σχολές water sports για αρχάριους. Η Χρυσή Ακτή ενδείκνυται για οικογένειες, καλό θα είναι πάντως να την αποφύγεις όταν φυσάει. Σε αυτή την περίπτωση, αναζήτησε τη μικρή, αλλά μαγευτική παραλία Νέα Χρυσή Ακτή, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση αλλά και την παραλία του Λολαντώνη, 10 λεπτά απόσταση από το σημείο. Προσφέρει απόλυτη χαλάρωση, κοκτέιλ και ένα καλό εστιατόριο.

Εδώ θα βρεις: Ξαπλώστρες & ομπρέλες, beach bars, water sports
Πρόσβαση: Οδικώς
Απόσταση από Νάουσα: 14χλμ.
Απόσταση από Παροικιά: 20χλμ.

Σάντα Μαρία

Ένα μέρος που θα θυμάσαι σίγουρα από τις διακοπές σου στην Πάρο… Ναι, η λευκή άμμος και τα πράσινα νερά της παραλίας Σάντα Μαρία θα σε κάνουν να νιώσεις σα να βρίσκεσαι σε τροπικό νησί. Αν θέλεις περισσότερη ησυχία, διάλεξε τη Μικρή Σάντα Μαρία-μια μικρότερη, κοντινή παραλία, με μερικές όμορφες ταβέρνες. Η μεγαλύτερη προσελκύει περισσότερο κόσμο και φιλοξενεί αρκετές σχολές για water sports, άρα είναι ιδανική αν θέλεις να απολαύσεις τη θάλασσα με καταδύσεις, kite- ή wind-surfing. Αν πάλι θέλεις να διασκεδάσεις χορεύοντας πλάι στο κύμα, μπορείς να το κάνεις στα beach bars της παραλίας. Την ίδια στιγμή μπορείς να διαλέξεις και την παραλία Λάγγερη, μία εξίσου όμορφη επιλογή εφόσον αναζητάς διακριτικότητα και ησυχία (κατάλληλη και για γυμνισμό). Καλό είναι να είσαι εφοδιασμένος με τα απαραίτητα εφόσον την επιλέξεις για το μπάνιο σου μιας και εκεί δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις. Εσύ διαλέγεις!

Εδώ θα βρεις: Ξαπλώστρες & ομπρέλες, beach bars, εστιατόρια, water sports
Πρόσβαση: Οδικώς
Απόσταση από Νάουσα: 6.3χλμ.
Απόσταση από Παροικιά: 16χλμ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή