Η Ρώμη έτοιμη να βάλει εισιτήριο στην Φοντάνα ντι Τρέβι

Ρώμη: Στόχος είναι η καταπολέμηση του υπερτουρισμού που επηρεάζει την Αιώνια Πόλη

Η Ρώμη έτοιμη να βάλει εισιτήριο στην Φοντάνα ντι Τρέβι
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
1'

Ο ιταλικός δήμος θέλει να επιβάλει περιορισμένους χρόνους πρόσβασης και πληρωμένο εισιτήριο για πρόσβαση σε ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία στην Αιώνια Πόλη.

Ο δήμος της Ρώμης ανέφερε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής χρέωσης για την πρόσβαση στην εμβληματική Φοντάνα ντι Τρέβι , την οποία επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο.

Πρόκειται για ένα μέτρο που βρίσκεται ακόμη υπό μελέτη με σκοπό την καταπολέμηση του υπερτουρισμού που επηρεάζει την Αιώνια Πόλη.

Ο Alessandro Onorato, αναπληρωτής υπεύθυνος τουρισμού στο δημαρχείο της Ρώμης, σχεδιάζει να επιβάλει ακριβείς χρόνους πρόσβασης για τους επισκέπτες στην πλατεία στην οποία βρίσκεται το μπαρόκ αριστούργημα. «Θα ήμουν υπέρ της ιδέας να εξεταστεί ένας νέος τύπος πρόσβασης, περιορισμένου χρόνου και με σταθερό αριθμό (επισκεπτών), με σύστημα κρατήσεων», είπε στην καθημερινή Corriere della Sera , σχόλια που επιβεβαιώθηκαν από τον υπηρεσία τύπου.

Αν βέβαια συμβεί κάτι τέτοιο τίθεται ζήτημα και για τα έσοδα που προκύπτουν από το παραδοσιακό πέταγμα του νομίσματος...

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή