Η μικρή Μύκονος της Ισπανίας - Ένα πιστό αντίγραφο με... κυκλαδίτικα νησιά

Ο δήμος που ακούει στο όνομα «Isleta del Moro» είναι γεμάτος με γραφικά χωριά που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από παραμύθι
1'

Τα ελληνικά νησιά είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο, με πολλές χώρες μάλιστα να τα... αντιγράφουν. Ένα τέτοιο πιστό αντίγραφο της Μυκόνου, υπάρχει και στην Ανδαλουσία της Ισπανίας με πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο να το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, η «μικρή Μύκονος» που βρίσκεται σε ένα δήμο της Αλμερίας, τα έχει όλα!

Ο δήμος που ακούει στο όνομα «Isleta del Moro» είναι γεμάτος με γραφικά χωριά που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από παραμύθι. Είναι ένα χωριουδάκι της πόλης Níjar, σχεδόν ένα είδος «χερσονήσου» που περιβάλλεται από κρυστάλλινα νερά. Ανήκει στο Φυσικό Πάρκο Cabo de Gata και έχει λίγο περισσότερους από 170 κατοίκους και απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την Αλμερία.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ονομασία του την πήρε από το παρελθόν καθώς αποτελούσε καταφύγιο για τους πειρατές. Ένα μικρό παραδοσιακό ψαροχώρι που ξεχωρίζει για τα λιτά λευκά σπίτια με μπλε λεπτομέρειες και τις πολύχρωμες βάρκες του, γεγονός που του προσδίδει την ομοιότητα με τα περισσότερα ελληνικά νησιά.