Η μονή στη Μαγνησία που είναι άβατο για τις γυναίκες

Ένα από τα μεγαλύτερα μοναστηριακά συγκροτήματα του Πηλίου με πνευματική ακτινοβολία σε όλη τη Θεσσαλία, έγινε στόχος, λόγω της σημαντικής της κτηματικής περιουσίας, από τους ντόπιους Οθωμανούς διοικητές

Η μονή στη Μαγνησία που είναι άβατο για τις γυναίκες
1'

H Μονή Φλαμουρίου στο Βένετο (Άνω Κερασιά) Πηλίου, γνωστή και ως «Φλαμπούρι», η μονή αυτή αφιερωμένη στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Βόρειο Πήλιο, είναι άβατο για τις γυναίκες, σύμφωνα με όσα όρισε ο ιδρυτής της ο Όσιος Συμεών, «ο ανυπόδητος και μονοχίτων».

Ένα από τα μεγαλύτερα μοναστηριακά συγκροτήματα του Πηλίου με πνευματική ακτινοβολία σε όλη τη Θεσσαλία, έγινε στόχος, λόγω της σημαντικής της κτηματικής περιουσίας, από τους ντόπιους Οθωμανούς διοικητές. Στην περίοδο του εμφυλίου το 1944, αντάρτες άρπαξαν τα υπάρχοντά της και τη βομβάρδισαν. Η αδελφότητα αγωνίσθηκε να αποκαταστήσει τα κτίσματα.

Το Καθολικό είναι απλός Βυζαντινός Ναός με λίγες τοιχογραφίες. Το όλο συγκρότημα δίνει την εντύπωση ενός ασκητικού – αγροτικού μοναστηριού, που καλύπτει στοιχειωδώς τις ανάγκες των μοναχών.

Η Μονή βρίσκεται σε δύσβατη και απομονωμένη δασώδη. Διαθέτει την τιμία κάρα του κτήτορα Οσίου Συμεών και το δεξί χέρι του Αγίου Γερασίμου του Νέου.

Σήμερα η αδελφότητα αριθμεί 4 μέλη.

Πηγή: Magnesianews.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή