Βραχάτι Κορινθίας: Η ιδανική παραλία για μίνι φθινοπωρινές αποδράσεις

Η παραλία που ενδείκνυται για μονοήμερες εκδρομές και βουτιές στη θάλασσα όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει
3'

Το φθινόπωρο έχει κάνει την εμφάνισή του, τα σχολεία έχουν ξεκινήσει και η αίσθηση ανεμελιάς που φέρνει μαζί του το καλοκαίρι σιγά σιγά φεύγει, ωστόσο οι μαγικές τοποθεσίες γύρω από την Αθήνα δίνουν την δυνατότητα για μίνι αποδράσεις και βουτιές στη θάλασσα, όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει.

Μία από αυτές είναι και το Βραχάτι Κορινθίας, μία απόδραση που δεν πρέπει να σκεφτείτε λεπτό για να σχεδιάσετε. Με διαδρομή περίπου μίας ώρας, όσο κάνετε για να γυρίσετε από τη δουλειά όταν έχει μποτιλιάρισμα στον δρόμο, το Βραχάτι είναι ο προορισμός που θα δικαιώσει την επιλογη σας να ξεφύγετε από την πόλη ακόμα κι αν είναι μόνο για μία ημέρα.

Η παραλία στο Βραχάτι ανήκει στην ομώνυμη κορινθιακή κωμόπολη και αποτελεί πόλο έλξης για τους λουόμενους των τριγύρω περιοχών, που την προτιμούν κατά κόρον για τις καλοκαιρινές βουτιές τους.

Σύμφωνα με το exploringgreece.tv το βότσαλο στην ακτή της, είναι τόσο λεπτό που ομοιάζει με άμμο, επιτυγχάνοντας να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές του διλήμματος: Βοτσαλωτή ή Αμμουδερή παραλία, ενώ στο τοπίο της κάνει τη δυναμική του εμφάνιση η βλάστηση που ντύνει την Κορινθία στις ορεινές της περιοχές.

Τα νερά της φέρουν τους χρωματισμούς μιας τέλειας ανάμειξης γαλάζιου και πράσινου με την καθαρότητα τους να κάνει τις απόψεις να διίστανται αν το σκηνικό που προσφέρει θυμίζει τις παραμυθένιες παραλίες του Ιονίου πελάγους ή τις ονειρικές ακτές πιο τροπικών προορισμών, χωρίς να υπάρχει τελικά νικητής.

Η σχετικά βαθιά θάλασσα της, διακόπτεται απ’ την ύπαρξη ενός μικρού λιμανιού, η παραλία του οποίου καλύπτεται από άμμο και αβαθή νερά, όταν φυσάει βορινός άνεμος παρουσιάζονται μικροί κυματισμοί, αφού ο αέρας την χτυπάει σε κάθετο προσανατολισμό.

Αν πάλι προτιμάτε την ηρεμία, το μέγεθος της παραλίας εγγυάται πως θα βρείτε εύκολα σημειά για να απλώσετε την πετσέτα σας και να ευχαριστηθείτε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Από πού πήρε το όνομά του

Το Βραχάτι εκτός απ’ την υπέροχη παραλία του, που δεν χορταίνεις να βουτάς έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και για την προέλευση του ονόματος του. Οι δύο βασικότερες θεωρίες το θέλουν είτε να προέρχεται απ’ την θεά Άτη, η οποία γεννούσε προβλήματα στις καλλιέργειες με τις φυσικές καταστροφές που προξενούσε, είτε ως τοπωνύμιο που παρουσίαζε έναν Οθωμανό Αγά με το όνομα Βραχάτ, κυρίαρχο της κωμόπολης.

Για να ξέρεις: Το Βραχάτι αποτελούσε για πολλά χρόνια τόπος διαμονής του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη. Μάλιστα προς τιμήν αυτού του σπουδαίου καλλιτέχνη πραγματοποιείται ετησίως συναυλία με τη Λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” στην περιοχή.

Με πληροφορίες από exploringgreece.tv