Η «μαγική» Ναύπακτος είναι ο κατάλληλος προορισμός για φθινοπωρινή απόδραση

Αν βρίσκεστε σε αναζήτηση ενός ιδανικού προορισμού για τις επόμενες εβδομάδες, «τσεκάρετε» την επιλογή της Ναυπάκτου.

Η «μαγική» Ναύπακτος είναι ο κατάλληλος προορισμός για φθινοπωρινή απόδραση
1'

Η Ελλάδα είναι γεμάτη φανερούς αλλά και κρυμμένους «θησαυρούς», οι οποίοι αξίζουν εξερεύνησης παντός καιρού. Όπως χιλιάδες περιοχές ανά την επικράτεια, έτσι και η Ναύπακτος, αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για μία απόδραση από τους εξαιρετικά έντονους και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Η Ναύπακτος απέχει οδικώς περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα και πλέον, η διαδρομή είναι κάτι περισσότερο από εύκολη και πάρα πολύ ευχάριστη. Δεν έχεις παρά να πάρεις στο αυτοκίνητο και να ετοιμασθείς για ένα συναρπαστικό τριήμερο στην πόλη, που περισσότερο μοιάζει με νησί.

Η Ναύπακτος είναι ό,τι πρέπει για διακοπές μέσα στην «καρδιά» του φθινοπώρου ή του χειμώνα, διότι προσφέρει πολλές επιλογές δραστηριοτήτων στη φύση αλλά και διασκέδασης, νυχτερινής και όχι μόνο. Η βόλτα στο λιμάνι αυτήν την εποχή, στα αγάλματα του ήρωα της ελληνικής Επανάστασης του 1821, Γιώργου Ανεμογιάννη –γνωστού και ως Γιώργης από τους Παξούς– και του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ Ντε Θερβάντες είναι καταπληκτική για τις απογευματινές ώρες.

Το Ενετικό Κάστρο της Ναυπάκτου, που στέκεται επιβλητικό πάνω στον λόφο είναι must visit. Περίπου στις 14:00, ωστόσο, κλείνει τις πόρτες του. Αργότερα, μία στάση για τσίπουρο ή κρασί σε κάποιο παραλιακό μαγαζί θα δώσει μία νόστιμη νότα στη βόλτα. Φυσικά, στο πρόγραμμα για τους τολμηρούς είναι το μπάνιο ή και η βόλτα στη θάλασσα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή