Γαλανά νερά: Το εντυπωσιακό φαράγγι στο Σχιστό Λαγκαδά - Οι δύο άγνωστοι μύθοι

Το σημείο, Γαλανά νερά, είναι πολύ κοντά κοντά στο Λουτράκι, προσβάσιμο για όλους.
1'

Τα Γαλανά νερά βρίσκονται σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη με τις μοναδικές εικόνες, τη φύση και τα πεντακάθαρα νερά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μπαϊράμης, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Λουτρακίου Πόζαρ, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για την περιοχή και όσα μπορεί κανείς να θαυμάσει.

«Το σημείο, Γαλανά νερά, είναι πολύ κοντά κοντά στο Λουτράκι, προσβάσιμο για όλους. Από το κέντρο του χωριού μπορείς να έρθεις, είτε με το αμάξι είτε με τα πόδια, είναι στο 1χλμ. Το ποτάμι εδώ λέγεται και Μαυροπόταμος, γιατί μετά τα μπουρίνια, τα δύο πρώτα εικοσιτετράωρα, μαυρίζει. Εδώ ο κόσμος μπορεί να ανέβει στο αγίασμα του Αγίου Νικολάου, πάνω από το εκκλησάκι που βλέπει όλη τη θέα, υπάρχει το αναρριχητικό πεδίο, που έρχονται πολύ. Υπάρχουν 10 περίπου διαδρομές. Μπορούν να ανέβουν μέχρι το σταυρό πάνω και να δούνε όλο το δήμο Αλμωπίας.

Υπάρχουν δύο μύθοι, ένα είναι το φίδι…το ακούγαμε από τους παππούδες μας. Ότι είναι ένα φίδι, μεγάλο που δεν το έχει δει κανείς, παρά μόνο τη σκιά του. Μας το έλεγαν συνέχεια για να μην έρθουμε εδώ, αλλά απλά φοβόντουσαν μην έρθουμε μόνοι και κάνουμε μπάνιο και χτυπήσουμε και μας φόβιζαν. Υπάρχει επίσης ο μύθος της ρουφήχτρας… Το καλοκαίρι εδώ στο σημείο, έχει απεριόριστη δροσιά, καθώς δεν το βλέπει καθόλου ο ήλιος», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.