Τζουμέρκα: Ένας «μαγευτικός» προορισμός για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Σε αυτόν τον ορεινό τόπο, μεταξύ του Άραχθου στα δυτικά και του Αχελώου στα ανατολικά, θα συναντήσετε τοπία αυθεντικής φυσικής ομορφιάς διανθισμένα με σημαντικά μνημεία.
1'

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους ώστε να απολαύσουν τις πρώτες φθινοπωρινές αποδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, για τους λάτρεις της περιπέτειας και των δραστηριοτήτων στη φύση που αναζητούν μερικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης σε γραφικά μέρη, η χώρα μας προσφέρει ποικιλία προορισμών που θα καλύψουν κάθε σας επιθυμία. Στην περιοχή της Κεντρικής Πίνδου, τα 47 Τζουμερκοχώρια μοιράζονται ανάμεσα στους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας.

Σε αυτόν τον ορεινό τόπο, μεταξύ του Άραχθου στα δυτικά και του Αχελώου στα ανατολικά, θα συναντήσετε τοπία αυθεντικής φυσικής ομορφιάς διανθισμένα με σημαντικά μνημεία. Τεχνητές λίμνες, σπήλαια, μοναστήρια κρυμμένα στους βράχους, επιβλητικά φαράγγια και γυμνές, άγριες κορυφές θα αποτυπωθούν στην ταξιδιωτική μνήμη, ενώ οι δυνατότητες για εναλλακτικές δραστηριότητες προσφέρονται απλόχερα με δυνατό χαρτί το rafting σε Καλαρίτικο και Άραχθο.

Από το Βουργαρέλι, το Αθαμάνιο και τα Θεοδώριανα, τα "ελατοφίλητα" χωριά των Τζουμέρκων, την Κυψέλη με το Λαογραφικό Μουσείο του Παντελή Καράλη, τον Καταρράκτη όνομα και πράγμα, την Πλάκα με το ξακουστό γεφύρι, τα αμφιθεατρικά χτισμένα Άγναντα, τους Ραφταναίους, τους Χριστάδες, τα πολυσύχναστα Πράμαντα με τις ονομαστές ψησταριές μέχρι τα δίδυμα αρχοντικά χωριά Σιράκο και Καλαρίτες, ίσως τα πιο γραφικά της περιοχής, ο τόπος είναι γεμάτος δυνατές εικόνες. Τα Τζουμέρκα απευθύνονται κυρίως σε φυσιολάτρες και όσους αναζητούν προορισμούς που δεν έχουν αλλοιωθεί από τον τουρισμό.