Αυτά είναι τα πιο ακραία σημεία του πλανήτη! (pics)

Ποιο είναι το πιο ζεστό, το πιο κρύο και το πιο βαθύ σημείο του πλανήτη;

Αυτά είναι τα πιο ακραία σημεία του πλανήτη! (pics)
2'

Η παγωμένη περιοχή του πλανήτη : Oymyakon, Sakha Republic

2014-05-08-sakha-thumb


Στους -2 ºC το νερό παγώνει. Στους -34 ºC το βρασμένο νερό παγώνει τη στιγμή που χύνεται έξω από το σκεύος και στους - 38.8ºC παγώνει ακόμη και ο υδράργυρος.
Πώς να είναι η ζωή στην Δημοκρατία των Σαχά, όταν η θερμοκρασία είναι συνήθως στους -50ºC. Παγωμένη... φανταζόμαστε! Για τους μόνιμους κάτοικους, ωστόσο η ζωή στους -50ºC θεωρείται... ζεστή! Στην Oymyakon, στο πιο παγωμένο χωριό του πλανήτη, οι θερμοκρασίες είναι συνήθως –κρατηθείτε- στους -71.2ºC. Λογικά οι άνθρωποι εκεί πρέπει να ζουν με χιλιάδες ισοθερμικά και πολλές αγκαλιές!

Το πιο ζεστό σημείο του πλανήτη : Η κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια

2014-05-08-deathvalley-thumb

Τι και αν έχουμε φτάσει μέχρι το διάστημα, τι και αν η τεχνολογία μας είναι πολύ εξελιγμένη, το ανθρώπινο είδος δεν μπορεί επ' ουδενί να ζήσει στο πιο καυτό μέρος του πλανήτη! Η κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια αξίζει τον τίτλο του πιο ζεστού σημείου στον πλανήτη!
Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια χωρίς στάλα βροχής στην κοιλάδα του Θανάτου. Μερικές φορές, μάλιστα, το έδαφος γίνεται τόσο ζεστό που η θερμοκρασία του μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 94ºC.

Το σημείο που βρίσκεται πολύ πιο χαμηλά από την στάθμη της θάλασσας: Η Μαύρη Θάλασσα στο Ισραήλ

2014-05-08-deadsea-thumb

422 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, οι ακτές της Μαύρης Θάλασσας είναι το ναδίρ της γης! Η παραδοσιακή καρτ-ποστάλ από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας είναι η εικόνα ενός τουρίστα να διαβάζει την εφημερίδα του, ενώ επιπλέει στην επιφάνεια της.

Το πιο απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη: Tristan de Cunha

2014-05-08-tristan-thumb

Με την πλησιέστερη ήπειρο στα 2,000 μίλια μακριά, το Tristan de Cunha, είναι το πιο απομακρυσμένο νησί. Στο νησί, ωστόσο, κατοικούν 272 κάτοικοι, που μοιράζονται όλο κι όλο οχτώ επώνυμα!

Το πιο «βρεγμένο» μέρος του πλανήτη: Meghalaya, Ινδία

2014-05-08-meghalaya-thumb


Το πιο υγρό μέρος του πλανήτη, - όχι δεν είναι η Γλασκόβη – βρίσκεται στην Ινδία. Η ετήσια βροχόπτωση φτάνει τα 12 μέτρα!

Το πιο βαθύ σημείο του πλανήτη: Krubera Cave, Γεωργία

2014-05-08-kruberacave-thumb

Με βάθος πάνω από 1,600 χιλιόμετρα, η κατάβαση στην σπηλιά απαιτεί ένα τεράστιο σκοινί και ακόμα μεγαλύτερο θάρρος.

Διαβάστε επίσης:

Εκπληκτικό θέαμα: Βουτιά ανάμεσα σε δυο ηπείρους! (pics)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή