Το πιο αλλόκοτο και καταραμένο νησί της Μεσογείου
Η περίφημη Γκάιολα
Η Γκάιολα βρίσκεται μόλις 30 μέτρα από τις ακτές της Νάπολι και αποτελεί μέρος του υποθαλάσσιου πάρκου της Γκάιολα το οποίο προστατεύεται λόγω της σπάνιας πανίδας του και των αρχαίων ρωμαϊκών ερειπίων.
Η ιστορία του νησιού, το οποίο ουσιαστικά αποτελείται από δυο βράχους που συνδέονται μεταξύ τους με μια πέτρινη γέφυρα είναι μεγάλη και ιδιαίτερη. Στο νησί στέκουν ακόμη τα απομεινάρια του ναού της Αφροδίτης, ενώ λέγεται ότι ο ποιητής Βιργίλιος δίδασκε τους μαθητές του στα νησιά που υπήρχαν στον κόλπο της Γκάιολα ή στο ρωμαϊκό λιμάνι που τώρα βρίσκεται βυθισμένο κάτω από το νερό.
Η κατάρα που συνοδεύει το νησί
Η Γκάιολα κατοικήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1800 από έναν ερημίτη. Αργότερα χτίστηκε και η μοναδική βίλα που υπάρχει στο νησί. Κάτοικοί της πολλοί. Από ένα Ελβετό επιχειρηματία, στον ιδιοκτήτη της Fiat Τζιάνι Ανιέλι και τον δισεκατομμυριούχο Πολ Γκέτι.
Και εδώ έρχεται ο μύθος περί της κατάρας που έχει απλωθεί πάνω από το νησί. Όσοι έγιναν ιδιοκτήτες αυτού του επίγειου παραδείσου, αντιμετώπισαν μια σειρά από κακοτυχίες.
Πλέον, οι δυο βραχονησίδες στέκονται μέσα στη θάλασσα έρημες. Η βίλα είναι ερειπωμένη και έτοιμη να καταρρεύσει, εγκαταλελειμμένη λόγω του φόβου για την κατάρα που συνοδεύει το νησί. Μόνο κάποιοι λουόμενοι πηγαίνουν ως εκεί με τα σκάφη τους για να κάνουν τις βουτιές τους.
Ακόμα ένας παράδεισος που ρημάζει...
Διαβάστε επίσης:
Daily Mail: Τα ελληνικά νησιά στα δέκα πιο «μαγευτικά» μέρη στον κόσμο