Θα πας Βενετία; Τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!
![Θα πας Βενετία; Τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!](https://img.bbmd.gr/img/1260/max/82/2015/01/06/Piazza-San-Marco-Venice.jpg?t=LnYzUCNXvAfE8Mz989z7QA)
Κάθε μέρος στην Ιταλία φημίζεται για τα τοπικά του πιάτα. Μην πας άσχετος και τουρίστας. Μάθε ποια είναι τα φαγητά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.
Baccala’ Mantecata: Δηλαδή μπακαλιάρος. Καμία σχέση με το δικό μας μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ο μπακαλιάρος βράζεται και κατόπιν γίνεται κρέμα με λάδι, σκόρδο και μαϊντανό.
![Baccala Mantecata](https://img.bbmd.gr/img/900/max/82/2015/01/06/Baccala_Mantecata.jpg?t=xYUNSX3bi4tJuZjPcB_fhw)
Sarde in Saor: Δηλαδή σαρδέλες μαριναρισμένες σε γλυκόξινη σάλτσα με κρεμμύδια, κουκουνάρι και σταφίδες.
![sarde](https://img.bbmd.gr/img/900/max/82/2015/01/06/sarde.jpg?t=CIZgUSpkWqXX1q03qwwacw)
Polenta: είναι για τους ιταλούς κάτι σαν τη δική μας φάβα. Σιμιγδαλένιος πουρές με πολύ χαρακτηριστική γεύση.
![polenta](https://img.bbmd.gr/img/900/max/82/2015/01/06/polenta.jpg?t=SOwQYhvyy4Kz4sSrxcns-A)
Bigoli: Χοντρό μακαρόνι που φτιάχνεται με αλεύρι ολικής άλεσης.
![bigoli](https://img.bbmd.gr/img/900/max/82/2015/01/06/bigoli.jpg?t=q9akfEib2Sq2l6A4At-SpA)
Gnocchi: Φυσικά και υπάρχουν παντού στην Ιταλία, αλλά η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στη Βενετία τον 16ο αιώνα. Πρόκειται για ζυμαρικά από πατάτα.
![gnocchi-di-patate](https://img.bbmd.gr/img/900/max/82/2015/01/06/gnocchi-di-patate.jpg?t=UM48aRzDQJLGb4-0kJyGqQ)
Cicchetti: Κάτι σαν τάπας, θα τα βρείτε σε κάθε μπαρ και τα συνοδεύετε με ένα καλό κρασί. Οι ιταλοί τα τρώνε πριν το γεύμα ή το δείπνο.
![cicchetti](https://img.bbmd.gr/img/900/max/82/2015/01/06/cicchetti.jpg?t=dpdAAHLhEKgobi7y4tp7hQ)
Fritelle alla Veneziane: Κοινώς λουκουμάδες. Ομως διαφέρουν από τους δικούς μας κατά πολύ. Σε κάποιες εκδοχές τους έχουν μέσα κομμάτια φρούτου ή κρέμα ζαμπαγιόνε.
![Fritelle alla Veneziane](https://img.bbmd.gr/img/900/max/82/2015/01/06/Fritelle_alla_Veneziane.jpg?t=GkMeYL_ekExI3TOOfvdzKQ)