Οι Ιταλοί γνωρίζουν την ελληνική γαστρονομία
Με άρωμα από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, το Γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία, προώθησε τον γαστρονομικό τουρισμό της Ελλάδας.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το γαστρονομικό... ταξίδι με τον τίτλο Sympossio, έλαβε χώρα σε έξι πόλεις (Μιλάνο, Μπολόνια, Πέζαρο, Ρώμη, Τορίνο και Φλωρεντία), σε συνεργασία με διεθνή τουριστικό πράκτορα και ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα.
Αυτή είναι η 6η χρονιά που το Sympossio πραγματοποιείται σε ευρωπαϊκές πόλεις και στην Ιταλία έλαβε χώρα από τις 16 έως τις 26/02.
Κατά τη διάρκεια του Sympossio, εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων και δημοσιογράφοι που καλύπτουν το τουριστικό ρεπορτάζ, υπό την καθοδήγηση έμπειρων σεφ, μαγείρεψαν σε σχολές μαγειρικής τέσσερα διαφορετικά πιάτα, με το καθένα ν' αντιπροσωπεύει και μια εποχή του χρόνου.
Όπως δήλωσε η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας, Κυριακή Μπουλασίδου, με αυτό τον τρόπο «παρουσιάζεται στην Ιταλία η ελληνική γαστρονομία ως τουριστικό προϊόν».
Πηγή: ΑΠΕ