Χάλια φαγητό στο αεροπλάνο; Μην πυροβολείτε τον σεφ!

Σε κάθε πτήση διαπιστώνετε ότι το φαγητό είτε δεν τρώγεται είτε είναι πολύ κακό. Φυσικά λέτε ότι φταίει η εταιρεία που προμηθεύει το φαγητό ή οι περικοπές κόστους.
1'

Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Cornell λέει ότι για όλα φταίει ο θόρυβος. Σύμφωνα με τους αμερικανούς ερευνητές η γεύση μας διαταράσσεται εντός του αεροπλάνου εξού και τα φαγητά μας φαίνεται ότι δεν έχουν γεύση.

Η νοστιμιά του φαγητού και οι γλυκές γεύσεις ουσιαστικά χάνονται και αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα θορύβου. Τα τεστ που έγιναν σε δείγμα 48 ατόμων και με προσομοίωση του επιπέδου στο θόρυβο του περιβάλλοντος οδήγησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι οι γεύσεις που δεν επηρεάζονται είναι η αλμυρή, η ξινή και η η πικρή.

Από την άλλη όσο περισσότερος θόρυβος υπάρχει στο περιβάλλον, τόσο αποσυγκεντρώνεται ο οργανισμός και δεν αντιλαμβάνεται τη γλυκύτητα του φαγητού και τη νοστιμιά του.

Σχετικές ειδήσεις