Αγαπάτε τους πειρατές; Βάλτε πλώρη για τα Νησιά Κέιμαν

Κάθε Νοέμβριο στα Νησιά Κέιμαν γίνεται ένα Φεστιβάλ. Με πειρατές, πειρατικά πλοία και φυσικά πολύ ρούμι. Η Εβδομάδα των Πειρατών κρατάει λίγο παραπάνω, περί τις 11 μέρες, αλλά πειρατές είναι αυτοί δε θα κάτσουν να σκάσουν με την ακριβολογία.

Αγαπάτε τους πειρατές; Βάλτε πλώρη για τα Νησιά Κέιμαν
1'

Οι δρόμοι γεμίζουν με ανθρώπους ντυμένους με πειρατικές στολές και όλοι διασκεδάζουν με τον παλιό καλό τρόπο: Πίνοντας και χορεύοντας. Η Εβδομάδα των Πειρατών ήταν μια ιδέα του υπουργού Τουρισμού των Νησιών, ο οποίος σκέφτηκε ότι έτσι θα επιμήκυνε την τουριστική περίοδο. Όλα αυτά το 1977.

Έκτοτε γίνεται κάθε χρόνο με πάνω από 40.000 επισκέπτες ετησίως. Η γιορτή ξεκινά με σόου πυροτεχνημάτων και συνεχίζει με τη στέψη της Βασίλισσας και ένα μεγάλο street party.

Ταυτόχρονα αρχίζει και η εισβολή από τη θάλασσα με δεκάδες πειρατικά πλοία να μπαίνουν στο λιμάνι. Η Καραϊβική είναι ούτως ή άλλως όμορφη, φανταστείτε τη και με πειρατικά πλοία να φαίνονται στον ορίζοντα.

Λίγη κουλτούρα με το ρούμι σας, θα πάρετε;

Μέσα στην Εβδομάδα, 7 διαφορετικές πολιτισμικές κοινότητες παρουσιάζουν τα καλύτερά τους, μία κάθε ημέρα. Από την τοπική παραδοσιακή τους κουζίνα, μέχρι τη μουσική τους και τα χειροτεχνήματά τους.
Φέτος η γιορτή αρχίζει τις 12 Νοεμβρίου και λήγει στις 22.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή