Ποια έκθεση μπορείς να παρακολουθήσεις ανάλογα το νησί που θα επισκεφθείς φέτος

Αν είστε από εκείνους που δεν επισκέπτονται τις εκθέσεις στα νησιά, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.
5'

Όποιον προορισμό και να επιλέξετε, από τον κοντινό Πόρο μέχρι την απομακρυσμένη Νίσυρο, θα βρείτε κάτι που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Κλέψτε λίγο χρόνο από το μπάνιο και δώσετε μια ευκαιρία στα μουσεία, τις γκαλερί και τους χώρους τέχνης που φέτος φιλοξενούν συγκλονιστικές φωτογραφίες της προσφυγικής κρίσης, ζωντανές εικόνες που αποτυπώνουν την ομορφιά των Κυκλάδων αλλά και μερικά από τα πιο εντυπωσιακά έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Πόρος

Αιγαίο: Ταυτότητες + Διαδρομές

Μία ομαδική έκθεση με θέμα την ιστορία του Αιγαίου και όσα διαδραματίστηκαν εκεί από τα περασμένα χρόνια μέχρι σήμερα. Θα συναντήσετε δημιουργίες εμπνευσμένες από μύθους της αρχαιότητας, τα ταξίδια και τις περιπέτειες του Οδυσσέα, ναυάγια, εικόνες θανάτου αλλά και ονειρικά και νοσταλγικά τοπία και υπαινικτικές τοπογραφίες που -όλα μαζί- συνθέτουν ένα συναρπαστικό αφήγημα. Γκαλερί Citronne, Πόρος, 25/ 6 - 17/ 9

Ύδρα

The New Green Part 2 / The expectation

Το The New Green είναι το πιο πρόσφατο πρότζεκτ της Μαρίας Τσαγκάρη. Πρόκειται για μια εταιρία η οποία επεμβαίνει στη φύση με μια ειδική φόρμουλα που μετατρέπει το πράσινο χρώμα σε μπλε, χρησιμοποιώντας την χρωστική από τα ίδια τα φυτά. Σκοπός της είναι να προκαλέσει μία παγκόσμια τάση αλλαγής, αρχίζοντας από το φυσικό τοπίο. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει η εικαστικός σε συνεργασία με μια ομάδα ντόπιων τεχνιτών δημιουργώντας μια πρωτότυπη εγκατάσταση στο νησί της Ύδρας.
Στον παραθαλάσσιο δρόμο του οικισμού στη διαδρομή προς το Μανδράκι, 2/7- 4/9

Curiosity

Τήνος

18 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες που έμειναν και εργάστηκαν στην Τήνο, εξερευνούν το νησί μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης τέχνης Tinos Quarry Platform. Πειραματίζονται, αναζητούν νέες ιδέες για την πολιτισμική πρόοδο του τόπου και δημιουργούν έργα με θέμα την περιέργεια ως αφετηρία για την ευρύτερη εξερεύνηση. Οι δημιουργίες τους παρουσιάζονται από τις 2 Ιουλίου σε μια οµαδική έκθεση στο Ίδρυµα Τηνιακού Πολιτισµού, στη Χώρα της Τήνου.
Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Χώρα, Τήνος, 2/7- 31/10

A World Not Ours

Σάμος

Φέτος, η Σάμος, ένα από τα νησιά που βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης, φιλοξενεί μια έκθεση με θέμα την αναγκαστική μετανάστευση με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κόσμου. Σκέψεις, μαρτυρίες και συναισθήματα εκφράζονται μέσα από εγκαταστάσεις, performances, φωτογραφίες και βίντεο καλλιτεχνών που αποτυπώνουν την δική τους οπτική για ένα από τα σημαντικότερα θέματα της εποχής μας.
Art Space Pythagorion, Πυθαγόρειο, Σάμος, 5/9-15/10

Πρωτόκολλο Πειραµατικής Εκπαίδευσης

Νίσυρος

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική εκδήλωση ετοιμάζει ο Άγγελος Πλέσσας και εννέα διεθνείς καλλιτέχνες και επιμελητές στη Νίσυρο. Κάτοικοι, τουρίστες και όλοι όσοι βρίσκονται στο νησί καλούνται να ανταλλάξουν απόψεις, σκέψεις και προβληματισμούς και θα μάθουν ο ένας για τον άλλον μέσα από μια βιωματική διαδικασία. Σκοπός του πειράματος, είναι η δημιουργία ενός εναλλακτικού μοντέλου εκπαίδευσης στο οποίο δεν υπάρχουν κανόνες ιεραρχίας και συγκεκριμένης ακαδημαϊκής παιδαγωγικής.
Sterna Art Project, Λουτρά Μανδρακίου, Νίσυρος, Διάρκεια διαδικασίας: 10/7- 22/7, Διάρκεια έκθεσης: 2/7 – 20/9

Νίκος Δραγούμης και Lydia Borgek

Σαντορίνη

Έργα του Νίκου Δραγούμη και της συντρόφου του Λύντιας Μπορζέκ φιλοξενούνται από τις 15 Ιουλίου στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά Σαντορίνης. Στην έκθεση θα βρείτε πίνακες του ζωγράφου που έδινε έμφαση στην λεπτομέρεια, το χρώμα και την απεικόνιση αγροτικών θεμάτων αλλά και της ρωσίδας καλλιτέχνιδας με κύριο θέμα τα ελληνικό τοπίο. Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, Φηρά Σαντορίνης, 15/7- 28/9

Βlue

Μύκονος

Η Leda de Piart απαθανατίζει εικόνες από κυκλαδίτικα νησιά, με τα κατάλευκα σπίτια που έρχονται σε αντίθεση με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας. Τα έργα της στη Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο θα σας εντυπωσιάσουν με την απλότητά τους.
Skoufa Gallery Mykonos, Δήλου 12, Χώρα Μυκόνου, 24/ 6-7/7

Η ασίγαστη πλησμονή στο αχανές της αφαίρεσης

Άνδρος

Μια αναδρομική έκθεση για το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους γλύπτες της νεοελληνικής τέχνης φιλοξενείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου. Παρουσιάζονται ρεαλιστικά σχέδια από την νεανική περίοδο αλλά και ελεύθερες συνθέσεις από τα μετέπειτα χρόνια ενώ συνηθισμένα θέματα που συναντάμε στη δουλειά του είναι τα βασικά γεωμετρικά σχήματα, κύκλοι, τετράγωνα, αλλά και ομπρέλες, φακοί,καμινάδες και υδροκινητικές κατασκευές. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Άνδρος, 19/6- 25/9. Ημερομηνία: Διάρκεια: 19 Ιουνίου – 25 Σεπτεμβρίου 2016

Medphoto

Κρήτη

Η προσφυγική και οικονομική κρίση, δύο ζητήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας αποτελούν το θέμα του πρώτου φεστιβάλ φωτογραφίας «Medphoto». H έκθεση περιλαμβάνει εικόνες από 50 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες που αποτυπώνουν την κατάσταση στην Ελλάδα, τις αλλαγές στην Ευρώπη καθώς και το μέλλον της περιοχής. Ρέθυμνο, Κρήτη, 9/6- 30/9.

Και αν ψάχνεις παρέα όσο θα βρίσκεσαι στο πλοίο... Ήξερες ότι αυτό το καλοκαίρι το COSMOTE One σου κάνει 2GB ΔΩΡΟ κάθε μήνα στο OTE TV GO; Έτσι μπορείς να βλέπεις τα αγαπημένα σου προγράμματα και αθλητικά του OTE TV στο κινητό σου, χωρίς να καταναλώνεις τα ΜΒ του προγράμματός σου. Μάθε περισσότερα στο https://www.cosmote.gr/one/tv/.

Και... Απόλαυσε την τέχνη!