Η πιο ερωτική παραλία στον κόσμο... «αργοπεθαίνει»
Η πλέον δημοφιλής παραλία γυμνιστών στην Ίμπιζα διατρέχει «θανάσιμο» κίνδυνο λόγω των συνεχών ερωτικών περιπτύξεων των λουομένων, όπως προειδοποιούν περιβαλλοντολόγοι.
Η Es Cavallet Beach είναι μαγευτική και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες, που, όμως, δεν σταματούν στις βουτιές στη θάλασσα και την ηλιοθεραπεία.
Για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος της παραλίας από τις σεξουαλικές περιπέτειες των τουριστών έχει κινητοποιηθεί μία μεγάλη καμπάνια. Στόχος είναι να μην χαθούν οι αμμόλοφοι της παραλίας.
Γεωλόγοι και βιολόγοι σημειώνουν πως η υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα πλήττει θανάσιμα την φυσιογνωμία της παραλίας. Σημειώνουν, επίσης, πως το μοναδικό γεωλογικό σύστημα έχει αρχίσει να φθίνει υπό το βάρος του… ερωτικού πάθους.
Η Es Cavallet διαφημίζεται ως μία «ιδανική τοποθεσία για γυμνούς περιπάτους και αναζήτηση ερωτικού συντρόφου ανάμεσα στους αμμόλοφους». Φαίνεται πως οι τουρίστες, όμως, έχουν πάρει πολύ σοβαρά το δεύτερο σκέλος της διαφήμισης.
Και μπορεί οι ιθύνοντες να έχουν αποκλείσει τα σημεία της παραλίας που κινδυνεύουν περισσότερο, όμως, οι ερωτύλοι υπερπηδούν κάθε εμπόδιο.
Η ρίζα του προβλήματος
Η παραλία, όπως φαίνεται, κατατάσσεται στην κορυφή δημοσκόπησης για τους ιδανικούς σεξουαλικούς προορισμούς.
Ο βιολόγος Joan Carles Palerm σημείωσε σε τοπική εφημερίδα: «Η ελεύθερη πρόσβαση (σ.σ. στην παραλία) έχει επιπτώσεις στους αμμόλοφους και τη δομή τους».
«Το σύστημα που τους διατηρεί εν ζωή είναι περίπλοκο και κάθε αλλαγή, όπως οι συνεχείς δραστηριότητες, τους επηρεάζει σε δραματικό βαθμό».
Οι ερωτικές περιπτύξεις φαίνεται πως «τραυματίζουν» τα ευαίσθητα φυτά, που πολλές φορές ξεριζώνονται.
Οι γεωλόγοι σημειώνουν πως οι λουόμενοι έχουν δεχθεί πολλές προειδοποιήσεις να μην πηγαίνουν στα απαγορευμένα σημεία, αλλά ματαίως.
Το πρόβλημα έχει εμφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια, όμως, πλέον η κατάσταση είναι δραματική.
Το σενάριο της προστασίας της παραλίας από φρουρούς έχει αποκλειστεί, καθώς αν δεν γίνονται καθημερινές περιπολίες δεν θα αλλάξει τίποτα.
Να σημειωθεί πως η Ίμπιζα δεν είναι η μόνη περιοχή στην Ισπανία που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, καθώς Μαγιόρκα και Μενόρκα – μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί – καλούνται να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις.