Τι κρύβεται πίσω από το Σινικό Τείχος: Οι πέντε λεπτομέρειες που δεν ξέρεις (pics)

Το Σινικό Τείχος είναι κινεζική οχύρωση που κατασκευάστηκε σταδιακά, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές μογγολικών και τουρκικών φύλων.

Τι κρύβεται πίσω από το Σινικό Τείχος: Οι πέντε λεπτομέρειες που δεν ξέρεις (pics)
Το Σινικό Τείχος αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα
PIXABAY
2'

Η κατασκευή του ξεκίνησε σταδιακά από τον 7ο αι. π.Χ., αλλά η σημερινή του μορφή οφείλεται κυρίως στη δυναστεία Μινγκ (τέλη του 14ου αι. με αρχές του 17ου αι. μ.Χ.).

Το Tείχος εκτείνεται σε συνολικό μήκος 8.850 χλμ, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, αποτελούμενο από 6.259 χλμ. πραγματικού τείχους, 359 χλμ. τάφρου και 2.232 χλμ φυσικών οχυρώσεων όπως λόφοι και ποταμοί. Αποτελεί έτσι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.

Κατά μία άλλη σύγχρονη μέτρηση, το Σινικό Τείχος, με όλες τις διακλαδώσεις του, έχει συνολικό μήκος 21.196 χιλιόμετρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ωστόσο το Σινικό Τείχος κρύβει κάποιες μικρές αλλά καθόλου ασήμαντες λεπτομέρειες που είναι οι εξής:

1. Σε διάμετρο είναι δύο φορές μεγαλύτερο από τη διάμετρο του Πλούτωνα

Το Σινικό Τείχος είναι διπλάσιο σε διάμετρο από την αντίστοιχη του πλανήτη Πλούτωνα, ενώ ξεπερνά ακόμα και τη διάμετρο της Σελήνης η οποία είναι περίπου 3.480 χιλιομέτρα.

2. Δεν είναι ορατό από το Διάστημα

Χρόνια προτού ο πρώτος άνθρωπος πατήσει στο Φεγγάρι και συγκεκριμένα από το 1938 υπήρχε ένας μύθος ότι το Σινικό Τείχος είναι ορατό από το Διάστημα. Αν και η δομή του είναι πράγματι πελώρια, τα υλικά κατασκευής του ανακατεύονται με το τοπίο, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να το εντοπίσει κάποιος από το διάστημα, με γυμνό μάτι.

3. Στα κινεζικά το όνομά του είναι Chang Cheng

Η ονομασία Chang Cheng, που σημαίνει «μακρύ τείχος», εμφανίζεται για πρώτη φορά στις «Εγγραφές του Μεγάλου Ιστορικού», ένα βιβλίο που γράφηκε από τον ιστορικό Σίμα Τσιάν κατά τη διάρκεια της κινεζικής δυναστείας των Χαν και χρησίμευσε ως μια πρώτη καταγραφή της πρώιμης κινεζικής κοινωνίας.

4. Το Σινικό Τείχος διατρέχει εννέα επαρχίες και δήμους

Από την Ανατολή προς τη Δύση, το Σινικό Τείχος εκτείνεται – αν και όχι συνεχόμενα – στις επαρχίες Λιαονίνγκ, Χεμπέι, Τιαντζίν, Πεκίνου, Εσωτερικής Μογγολίας, Σανξί, Σαάνξι, Νινξιά και Γκανσού.

5. Η κατασκευή του Τείχους ξεκίνησε πολύ πριν την ενοποίηση της Κίνας

Ο ηγεμόνας Τσιν Σιχουάνγκ είναι και τυπικά ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την επινόηση και κατασκευή του Σινικού Τείχους, καθώς επί της βασιλείας του ξεκίνησαν τα έργα. Ωστόσο, εκείνο που απλώς έκανε ήταν να ενώσει προϋπάρχοντα τείχη από τα βόρεια βασίλεια, τα οποία είχε κατακτήσει και ενοποιήσει.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή