Μία πτήση στον όρμο του Φάρου της Σίφνου με θέα την Χρυσοπηγή (video)
Αυτοί οι τόποι δε, μετατρέπονται σε "εικόνες" και είναι εύκολα αναγνωρίσιμες όσα χρόνια και αν περάσουν, από όλους όσους βρέθηκαν εκεί ή και όχι...
Η Παναγία Χρυσοπηγή στη Σίφνο αποτελεί μία από αυτές τις "εικόνες", με τον αποκομμένο ιερό βράχο με το ολόλευκο κτίσμα να φιγουράρει στο μυαλό όλων και να θυμίζει την απεραντοσύνη του νησιού με τον υπέροχο συνδυασμό των χρωμάτων της ελληνικής γης.
Λευκό και γαλάζιο γίνονται ένα στον ιερό βράχο της Χρυσοπηγής, πολιούχου της Σίφνου, με την υπέροχη ιστορία που μιλά για κουρσάρους και καλόγριες και για την παρέμβαση της Παναγίας, η οποία προστάτεψε τις γυναίκες κατά τη διάρκεια μιας πειρατικής επίθεσης, σχίζοντας τον βράχο στα δύο. Εκεί, που σήμερα υπάρχει ένα μικρό πέτρινο γεφυράκι, ενώνοντας την ιστορία και προσδίδοντας μια μοναδική ιδιαιτερότητα, και ένα θέαμα που δύσκολα ξεχνιέται.
Η υπερηφάνεια του ολόλευκου κτίσματος και η μεγαλοπρέπεια του χώρου με το μαρμαρόστρωτο δάπεδο με φόντο το καταγάλανο Αιγαίο, είναι πραγματικά μοναδική για όποιον την αντικρίζει. Όμως το μικρό αυτό ακρωτήρι χωρίζει στα δύο τον πανέμορφο όρμο του Φάρου, έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς του νησιού, ο οποίος μέχρι και το 1883 ήταν το κεντρικό λιμάνι της Σίφνου και οφείλει το όνομά του στον αρχαίο πύργο που υπήρχε στην παραλία.
Λεπτή χρυσή άμμος, σκιά από αλμυρίκια και λιγοστές ξαπλώστρες, σε έναν αλλοτινό οικισμό αγγειοπλαστών, ανάμεσα σε περιποιημένα εστιατόρια και ψαροταβέρνες με θέα το πιο υπέροχο γαλάζιο χρώμα, σε μερικές μαγικές "εικόνες" που δύσκολα μπορούν να ξεχαστούν...
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Lockdown: Πότε θα ανοίξει η αγορά, η ημερομηνία ορόσημο – Έτσι θα κάνουμε Πάσχα