Ο Πηνειός ποταμός στην διαδρομή του «αγκαλιάζει» την πόλη της Λάρισας

Ο Πηνειός διασχίζει την πόλη της Λάρισας, ξεκινώντας από την περιοχή της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. και καταλήγοντας στον κυκλικό κόμβο της Νέας Σμύρνης, μια διαδρομή με μήκος 4 χιλιομέτρων
1'

Όμορφες εικόνες από ψηλά, της Λάρισας , με τον Πηνειό να την «αγκαλιάζει» περιμετρικά της πόλης.

Ο ποταμός Πηνειός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πόλη της Λάρισας και διασχίζει το κέντρο της πόλης. Συναντάται στη βόρεια πλευρά του λόφου Φρουρίου, κάτω από τον Άγιο Αχίλλειο και μαζί με το Πάρκο Αλκαζάρ το οποίο είναι δίπλα στο ποτάμι, δημιουργούν μία όαση πρασίνου και ηρεμίας μέσα στο κέντρο της πόλης, μόλις λίγα βήματα από την κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ο Πηνειός διασχίζει την πόλη της Λάρισας, ξεκινώντας από την περιοχή της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. και καταλήγοντας στον κυκλικό κόμβο της Νέας Σμύρνης, μια διαδρομή με μήκος 4 χιλιομέτρων. Στις δύο όχθες του ποταμού έχουν δημιουργηθεί μονοπάτια για περίπατο και ποδηλασία, καθώς και υποδομές για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οι δύο όχθες του ποταμού ενώνονται σε πολλά σημεία, μέσω πεζογεφυρών. Η πεζογέφυρα των Κρηνίδων Νυμφών έχει επίστρωση από lumin αδρανή, που κάνει την επιφάνειά της αυτοφωτιζόμενη. Χαρακτηριστικό σημείο είναι και το λιμανάκι του Πηνειού που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Αχιλλείου. Κάθε Ιούνιο στις όχθες του ποταμού πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Πηνειού.

Πηγή: Onlarissa.gr