ΠΕΦ: Με 38 εταιρείες η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση CPhI
Συνολικά 38 επιχειρήσεις του κλάδου του φαρμάκου, οι περισσότερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, αρίθμησε η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση CPhI, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου.
Η CPhI αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις για τον κλάδο του φαρμάκου. Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν συνολικά πάνω από 2.000 εκθέτες από περίπου 80 χώρες, ενώ ο αριθμός των επαγγελματιών επισκεπτών ξεπέρασε τους 80.000. Η ελληνική συμμετοχή προσέλκυσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί σημαντική εξαγωγική δύναμη.
Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διεθνής έκθεση CPhI αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ολόκληρη τη βιομηχανία του φαρμάκου να συναντηθεί και να παρουσιάσει τις ικανότητες, τα προϊόντα και τις λύσεις της σε πελάτες και συνεργάτες. Μια ετήσια συνάντηση της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογία και της καινοτομίας στον κλάδο του φαρμάκου για ένα καλύτερο μέλλον στην υγειονομική περίθαλψη. Η δυναμική και φέτος παρουσία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αναδεικνύει τις σημαντικές ερευνητικές και αναπτυξιακές δυνατότητες καθώς και τις προοπτικές του κλάδου. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα βρίσκεται με αξιώσεις στο χάρτη του παγκόσμιου φαρμακευτικού επιχειρείν.
»Τα ελληνικά φάρμακα ήδη κυκλοφορούν σε 147 χώρες του κόσμου ενώ σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το φάρμακο αποτελεί το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής οικονομίας, θέση που διατηρεί σταθερά την τελευταία χρόνια. Σημεία αναφοράς στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εξαγωγών, αποτελούν αφενός η άριστη ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων και αφετέρου οι σημαντικές επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών σε υποδομές και έρευνα. Οι επενδύσεις αυτές δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα θωρακίζουν το σύστημα φαρμακευτικής φροντίδας διασφαλίζοντας την κάλυψη των ασθενών με τις αναγκαίες θεραπείες. Η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ουσιαστικών κινήτρων για την προσέλκυση ακόμη περισσοτέρων επενδύσεων στο χώρο του φαρμάκου αποτελεί πάγιο αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας».
Ο κατάλογος με τις ελληνικές συμμετοχές:
1. Galenica S.A
2. Sustchem S.A.
3. Uni-Pharma SA
4. QUALIMETRIX SA
5. PharOS Ltd
6. Help SA
7. BENOSTAN HEALTH PRODUCTS S.A.
8. Vitorgan Ltd
9. VIOSER SA
10. Vianex S.A.
11. Symetal S.A.
12. Rontis Hellas SA
13. Rafarm S.A
14. QACS Lab
15. PHARMAZAC S.A.
16. Pharmathen
17. PharmaPath S.A
18. PHARMA-DATA S.A.
19. Paperpack S.A.
20. MEDITERRA S.A.
21. MEDICAIR BIOSCIENCE LABORATORIES S A
22. Lavipharm SA
23. Lamda Laboratories SA
24. LABOMED S.A.
25. LABOCHEM SA
26. Iasis Pharma S.A.
27. Gerolymatos International S.A.
28. Genepharm S.A.
29. GAP S.A.
30. FREZYDERM
31. FAMAR
32. ELPEN Pharmaceutical Co. Inc.
33. DEMO S.A. Pharmaceutical Industry
34. COOPER PHARMACEUTICALS S.A.
35. Bennett Pharmaceuticals SA Greece
36. BECRO
37. ANFARM
38. Adelco SA.