Συνεργασία ΙΦΕΤ - ΑΠΘ: Αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας στη φαρμακοβιομηχανία

Συνάντηση Εργασίας στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ 
Το ΙΦΕΤ στην 88η ΔΕΘ
EUROKINISSI/ MOTIONTEAM
1'

Με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συναντήθηκε η διοίκηση του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), το Σάββατο (07/09/2024), στο πλαίσιο των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Ελευθερία Τοκατλίδη και η πρόεδρος του ΙΦΕΤ Νάντια Παπακώστα είχαν συνάντηση εργασίας με τον πρύτανη του ΑΠΘ Χαράλαμπο Φείδα και τον αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκο Υάκινθο. Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γ.Γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, Άρης Αγγελής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επιβεβαίωση της πρόθεσης σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ερευνητικού Εργαστηρίου του Ινστιτούτου και του ΑΠΘ, με στόχο την αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας στην φαρμακοβιομηχανία.

Σημειώνεται ότι το ΙΦΕΤ αποτελεί το βραχίονα του ΕΟΦ και του υπουργείου Υγείας «που στηρίζει τον Έλληνα πολίτη με τις πιο καινοτόμες φαρμακευτικές θεραπείες, παρακολουθώντας στενά τις παγκόσμιες εξελίξεις στη φαρμακοβιομηχανία».

Σχετικές ειδήσεις