Υπουργείο Υγείας: Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων

Συνάντηση με εκπροσώπους των φαρμακοποιών είχε σήμερα (26/10/2015) ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά την πρώτη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων, στις οποίες προχώρησαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας.
1'

Οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο υπουργός, κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» συνεχίζεται, για τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Πρόσθεσε δε, ότι το υπουργείο Υγείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλείδες, οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Το υπουργείο Υγείας καλεί, μάλιστα, τους φαρμακοποιούς να επιδείξουν την «απαιτούμενη ωριμότητα και ευθύνη», καθώς «στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να συνεχιστεί η συντονισμένη προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση όλων των κρίσιμων θεμάτων».

Σχετικές ειδήσεις