ΠΟΕΔΗΝ: «Αποθήκη ψυχών» το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών για 44 άτομα ηλικίας 9-47 ετών!

Το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (ΚΕΠΕΠ) Λεχαινών είναι μια προνοιακή μονάδα, η οποία φιλοξενεί άτομα με σοβαρή αναπηρία και έχει βρεθεί στο επίκεντρο καταγγελιών για καθηλώσεις παιδιών.
EUROKINISSI
2'

Με αφορμή μία νέα καταγγελία για τον περιορισμό παιδιού σε αμαξίδιο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναδεικνύει το ζήτημα της υποστελέχωσης της δομής, την οποία χαρακτηρίζει «αποθήκη ψυχών».

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά: φιλοξενούνται 44 «παιδιά» ηλικίας από 9 έως 47 ετών, ενώ ο κανονισμός θέτει ανώτατο την ηλικία των 18 ετών. Τα άτομα φιλοξενούνται σε δύο ορόφους. Στον έναν όροφο φιλοξενούνται 27 παιδιά και στον άλλο 17 πιο βαριά περιστατικά.

Στη δομή υπηρετούν μόνο 5 νοσηλευτές και 9 βοηθοί θαλάμου για 44 άτομα χωρισμένα σε δύο τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι ανά βάρδια υπάρχει ένας νοσηλευτής και δύο βοηθοί σε κάθε όροφο του ιδρύματος. Υπάρχουν και άλλοι τέσσερις επικουρικοί νοσηλευτές, οι συμβάσεις των οποίων όμως λήγουν. Τρεις από το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι απαλλαγμένοι από Υγειονομική Επιτροπή.

Τη νύχτα, για τους 44 φιλοξενούμενους της δομής στους δύο ορόφους κάνουν βάρδια δύο νοσηλευτές, που πολλές φορές γίνεται ένας λόγω των συχνών διακομιδών παιδιών με έκτακτα προβλήματα υγείας σε Γενικά Νοσοκομεία της περιοχής.

Γιατροί δεν υπάρχουν στο Κέντρο, ούτε καν ψυχίατρος, εδώ και τέσσερις μήνες. Η ομάδα έργου που έχει αναλάβει την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών είναι ανενεργή, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Οι μόνοι γιατροί που επισκέπτονται τη δομή, είναι δύο αγροτικοί γιατροί για κάποιες ώρες, τρεις φορές την εβδομάδα. «Οι διακομιδές παιδιών στα Γενικά Νοσοκομεία είναι συχνότατες. Η έλλειψη ψυχιάτρου είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο αφού πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές, χωρίς να μπορούν να αντιμετωπιστούν» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το προσωπικό του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και η ΠΟΕΔΗΝ ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προσλήψεις προσωπικού και λειτουργία κτηρίου – κορμού που θα υποδέχεται νέες εισαγωγές, καθώς και την ανάπτυξη κοινοτικών δομών αποϊδρυματοποίησης. Με αυτά τα αιτήματα, πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της δομής, την Τρίτη (30/07/2019).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις