Κοροναϊός στην Ελλάδα: Αρνητικά τα αποτελέσματα για βρέφος που εξετάσθηκε στην Αθήνα

Επιτυχημένη ιχνηλασία από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Αρνητικά τα αποτελέσματα για βρέφος που εξετάσθηκε στην Αθήνα
INTIME NEWS
2'

Αρνητικά βγήκαν τα δείγματα των μελών οικογένειας που επέστρεψαν από το Μιλάνο συνταξιδεύοντας με επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού.

Το βρέφος της οικογένειας βρέθηκε και αυτό αρνητικό στον COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι ο COVID-19 μέχρι σήμερα έχει προσβάλει σχεδόν 79.000 ανθρώπους στην Κίνα και περισσότερους από 5.000 στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ελλάδα έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα κρούσματα, με τους ασθενείς να παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι υπουργοί Υγείας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις 6 Μαρτίου για να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

ΠΟΥ: «Πολύ υψηλός» ο κίνδυνος απειλής

Σε «πολύ υψηλό» αυξήθηκε το επίπεδο απειλής του νέου κοροναϊού, COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Η συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και ο αριθμός των χωρών που πλήττονται από τον Covid-19 τις τελευταίες ημέρες είναι σαφώς ανησυχητικοί», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι επιδημιολόγοι μας παρακολουθούν τις εξελίξεις αυτές σε μόνιμη βάση και τώρα αυξήσαμε την εκτίμηση του κινδύνου μετάδοσης και του κινδύνου επίπτωσης του Covid-19 σε πολύ υψηλό επίπεδο παγκοσμίως», στο υψηλότερο επίπεδό του, δήλωσε.

Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Στο 210-5212054 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πρέπει να καλούν όσοι θεωρούν ότι έχουν προσληφθεί από τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, αυτό που προέχει είναι η ψυχραιμία, η παραμονή στο σπίτι και η αποφυγή επαφών με ανθρώπους αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη καθώς και η άμεση ειδοποίηση του γιατρού μας.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, οποιοσδήποτε έχει επιστρέψει από το εξωτερικό και ειδικότερα από χώρα που έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και έχει εμφανίσει ανησυχητικά σημάδια, όπως πυρετό, βήχα ή προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, μπορεί να καλέσει 24 ώρες το 24ωρο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, στον τηλεφωνικό αριθμό 210-5212504.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός Ελλάδα: Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Κοροναϊός: Μυθιστόρημα του 1981 περιγράφει θανατηφόρο ιό που βρέθηκε στην Ουχάν (pics)

Κοροναϊός: Κατάργηση επισκεπτηρίου στα νοσοκομεία - Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή