Κορονοϊός: Για ποιο λόγο δεν μπορούν να γίνουν μαζικά τεστ στην Ελλάδα - Η απάντηση Τσιόδρα

Αναφερόμενος στα εργαστηριακά τεστ για τον κορονοϊό, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, ο λοιμωξιολόγος και και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως για την «επιβεβαίωση της νόσου χρησιμοποιούνται τα εργαστηριακά τεστ, ο μοριακός έλεγχος. Τα ίδια κριτήρια έχουν υιοθετήσει και διεθνείς οργανισμοί».
Intime News
2'

Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε όσους προβληματίζονται για τη διενέργεια τεστ σε υγιή πληθυσμό από πολλές χώρες του εξωτερικού. «Τα πολλά τεστ αφορούν και νεαρούς και αυτό διαστρεβλώνει τα στοιχεία αναφορικά με την πορεία της νόσου» τόνισε.

Παράλληλα, ο υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια της επώασης της νόσου, όλα τα τεστ θα βγουν αρνητικά.

«Αδύνατος και λανθασμένος ο μαζικός έλεγχος για τον κορονοϊό»

Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε πως ο μαζικός έλεγχος 10 εκατομμυρίων πολιτών θα ήταν αδύνατος, αλλά και λανθασμένος, υπό την έννοια πως θα οδηγούσε σε λάθος σπατάλη πόρων.

Όπως είπε, ο σκοπός είναι να «τα χρησιμοποιήσουμε ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Θα φτάσουμε γρήγορα σε ένα επίπεδο που θα χρησιμοποιείται συνδυασμός του μοριακού και του τεστ αντισωμάτων σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της χώρας».

«Η φυσική απόσταση είναι πιο αποτελεσματική από τα τεστ», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Δραματικές εκτιμήσεις για την ανθρωπότητα - Τι θα συμβεί μετά την καραντίνα

Κορονοϊός: Σοκάρει η κίνηση δημάρχου - Έτσι προειδοποιεί τους πολίτες για τον ιό (pics)

Κορονοϊός: «Βόμβα» - Ποιο όργανο πειράζει ο ιός εκτός από τους πνεύμονες

Καλύπτουμε φαρμακευτικά όλους τους ασθενείς

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ρωτήθηκε για τα φάρμακα που χορηγούνται στη χώρα μας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός και για την ακρίβεια για τον συνδυασμό χλωροκίνης, κολχικίνης και αντιβιοτικών. Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας «δεν έχουμε σαφή δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των συνδυασμών αυτών. Επιλέξαμε εμείς όπως και άλλα κράτη να χρησιμοποιήσουμε το σχήμα αυτό ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι ασθενείς σε θεραπεία». Επιπλέον έχουμε προσθέσει και άλλα φάρμακα, ιδίως σε όσους ασθενείς εμφανίζουν επιδείνωση «και έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι αυτό και βοηθά σημαντικά», είπε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος και πρόσθεσε «περιμένουμε τα δεδομένα διεθνώς αλλά και στη χώρα μας».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πότε τελειώνει η καραντίνα στην Ελλάδα; Η πιθανή ημερομηνία