Κορονοϊός: Πρέπει να προμηθευτούμε οξύμετρο; – Τι συστήνει ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στη χρήση του οξυμέτρου αναφέρθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.
INTIME NEWS
2'

Σε ερώτηση που δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου (25/04), σχετικά με την έλλειψη οξυγόνου σε ασθενείς, χωρίς απαραίτητα αυτό να συνοδεύεται με δύσπνοια και για το αν πρέπει όλοι μας να έχουμε οξύμετρο στο σπίτι μας, ο κ. Τσιόδρας απάντησε ότι θα πρέπει να «υπάρχει επαγρύπνηση για τα συμπτώματα».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έβαλε και νέα συμπτώματα στην λίστα για τον κοροναϊό, υπογράμμισε, όπως ο πονοκέφαλος, τα ρίγη, οι μυαλγίες, η έλλειψη όσφρησης και γεύσης. «Μπορεί να είναι ακόμη και ένας πονόλαιμος που έχει υπό εκτιμηθεί καθώς το έχουμε δει να συμβαίνει» επεσήμανε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανέφερε επίσης ότι γνωρίζαμε ότι υπήρχε ένα ποσοστό ασθενών που δεν έχει συμπτώματα και ένα άλλο που ήταν στη φάση πριν εμφανίσει συμπτώματα. «Και οι δύο αυτές κατηγορίες μπορούσαν να μεταδώσουν τον κοροναϊό στο περιβάλλον τους. Τώρα γνωρίζουμε ότι είναι μάλλον περισσότεροι αυτοί που δεν είχαν συμπτώματα αλλά τα εμφάνισαν στην πορεία. Εκτιμάται ότι το 50% των μεταδόσεων προέρχεται από αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντική η ιατρική αξιολόγηση με το παραμικρό σύμπτωμα.

Όσον αφορά το οξύμετρο, είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι αυτό που θα μας δώσει την θεραπεία, την διάγνωση θα την κάνει ο γιατρός. Όσοι το έχουν και είναι συνήθως ασθενείς με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα θα συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν όμως να έχουμε όλοι ένα οξύμετρο δεν είμαι αυτής της λογικής» κατέληξε ο λοιμωξιολόγος.

Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Στα 2.506 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν, 16 νέα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε νέος θάνατος στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 130.

Από τα 2.506 συνολικά κρούσματα, το 56% είναι άνδρες.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 47 άνθρωποι, με την ενδιάμεση ηλικία του να είναι τα 67 έτη. Η πλειονότητα αυτών έχει υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, 63 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Αν παραμείνουν έτσι τα δεδομένα, ο ιός δεν θα αλλάξει μορφή μέσα στο επόμενο διάστημα και πλέον ευελπιστούμε στο μέλλον σε ένα εμβόλιο.

Μέχρι σήμερα παγκοσμίως υπάρχουν πάνω από 2.834.000 καταγεγραμμένα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη, πάνω από 762.000 ανάρρωσαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αυτή είναι η διάδοχός του – Η 30άρα που τρέμουν όλοι στην Βόρεια Κορέα

Σχετικές ειδήσεις