Η καμπύλη θανάτων και κρουσμάτων - Ποιες περιοχές της Ελλάδας δεν έχει «πληγώσει» ο κορονοϊός

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο ΕΟΔΥ, έδωσε στη δημοσιότητα την καμπύλη εξέλιξης των κρουσμάτων και των θανάτων στην Ελλάδα, 10 ημέρες μετά τη χαλάρωση των μέτρων, αναδεικνύοντας ορισμένα εξαιρετικά χρήσιμα στοιχεία.

Η καμπύλη θανάτων και κρουσμάτων - Ποιες περιοχές της Ελλάδας δεν έχει «πληγώσει» ο κορονοϊός
AP Photo
2'

Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (12/5), τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 12 Μαΐου 2020.

Οι τρεις νομοί που «αντέχουν»

Οι τρεις νομοί, στους οποίους δεν εντοπίστηκε η εντοπίστηκαν μετρημένα κρούσματα, είναι η Ευρυτανία, η Φωκίδα και τα Γρεβενά, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί:

Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 18. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.744 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 152 θάνατοι.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης κατέληξε μία 88χρονη γυναίκα στο ΝΙΜIΤΣ με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι 153 συνολικά στη χώρα.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 75 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 32(65.6% άνδρες).Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Αριθμός εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα

Από το σύνολο των 2744 κρουσμάτων, 610 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1388 (50.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση .Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102ετών).

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Διαχρονική εξέλιξη εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσιόδρας στο Newsbomb.gr: Δεν αποκλείω κρούσματα ή θανάτους στην Ελλάδα πριν τις 26 Φεβρουαρίου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή