Κικίλιας: Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οριζόντιου lockdown αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο

Για όσους διαδήλωσαν χθες κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (7/9) στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
INTIME NEWS
2'

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες συμφωνούν πως η μάσκα είναι το σημαντικότερο μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία.

«Η μάσκα χωρίς καμία αμφιβολία - το λένε όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες και όλοι οι παγκόσμιοι οργανισμοί - προστατεύει από τους ιούς. Και από τον κορονοϊό. Και είναι ένα σημαντικό όπλο μας στη μάχη για να μην επεκταθεί αυτή η νόσος που είναι θανατηφόρα για αρκετό κόσμο και που είναι ένας κίνδυνος πρώτης τάξεως μεγέθους» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε, σέβεται τις αντιδράσεις, ωστόσο, δήλωσε ότι αν κάποιος από αυτούς κάνει μια βόλτα στα παιδιατρικά νοσοκομεία και δει εκατοντάδες παιδιά που φοράνε μάσκα αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, τότε ενδεχομένως θα αλλάξει άποψη.

Αναφορικά με την αντίδραση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Βασίλης Κικίλιας την χαρακτήρισε επιτυχημένη, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό αυτό βοήθησε το οριζόντιο lockdown, αλλά αν και δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επαναληφθεί, ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά απίθανο.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Επίσης, ο υπουργός άφησε αιχμές και για κάποιες δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια με τη δημόσια υγεία, παραπέμποντας σε δηλώσεις στελεχών της αριστεράς και εντός του κοινοβουλίου.

Αναφορικά με το εμβόλιο, δήλωσε ότι αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Δεκέμβριο. Όπως είπε, σε πρώτη φάση θα παραλάβουμε 700.000 παρτίδες και οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες. Ο εμβολιασμός θα είναι σε 2 φάσεις και η διάθεση του εμβολίου θα είναι δωρεάν.

Μιλώντας για το εμβόλιο της γρίπης, υπογράμμισε ότι για φέτος εξασφαλίσαμε 4 εκ. παρτίδες, οι οποίες θα καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στις 29 Σεπτεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζουν διπλό χτύπημα οι Τούρκοι; «Κόκκινος» συναγερμός σε Έβρο και Καστελόριζο