Κορονοϊός - Κρούσματα: Χάνεται ο έλεγχος στις ΜΕΘ - Δεν αντέχουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Στα όρια του είναι το ΕΣΥ, καθώς τα τετραψήφια κρούσματα και η ραγδαία αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες πιέζουν αφόρητα τα νοσοκομεία της χώρας.

Κορονοϊός - Κρούσματα: Χάνεται ο έλεγχος στις ΜΕΘ - Δεν αντέχουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
INTIME NEWS
2'

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι ΜΕΘ για Covid - 19 της Θεσσαλονίκης, ενώ αυξάνεται διαρκώς η πίεση και σ' αυτές της Αθήνας.

Χαρακτηριστικά, στο νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλεύονται 23 ασθενείς με κορονοϊό σε ΜΕΘ και 48 σε απλές κλίνες, σύμφωνα με το voria.gr.

Μάλιστα, επτά κλίνες ΜΕΘ από την Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του νοσοκομείου Παπανικολάου προστέθηκαν στις 18 κλίνες ΜΕθ για covid 19, φτάνοντας τις 25.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, αυτή τη στιγμή είναι πλήρεις οι 23 κλίνες ΜΕΘ, κάτι που δείχνει ότι η κατάσταση είναι οριακή παρά την αύξηση με το σχέδιο ανάγκης που εφαρμόζει από σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Οι απλές κλίνες που διατίθενται αυτή τη στιγμή είναι 84 και ο αριθμός των νοσηλευόμενων επιβεβαιωμένων θετικών ήταν 48 μέχρι το μεσημέρι.

Η «έκρηξη» κρουσμάτων και διασωληνωμένων δείχνει ότι σε λίγα 24ωρα ίσως γεμίσουν και οι νέες κλίνες ΜΕΘ που εξασφάλισε το υπ. Υγείας στη συμπρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι διασωληνωμένοι 140 ασθενείς, ενώ χθες ο αριθμός ανέρχονταν σε 135.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Το νέο σχέδιο του υπ. Υγείας για τη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Η επανάσταση ενός 17άρη: Από τον Οίκο Ρότσιλντ κόντρα στον ημίτρελο Ερντογάν - Ποιος είναι ο Μακρόν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή