Κορονοϊός: Τελικά πόσες ΜΕΘ υπάρχουν στην Ελλάδα; Πόσα κρεβάτια απομένουν;

Το σύστημα Υγείας βρίσκεται σε οριακό σημείο, ενώ καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας χειροτερεύουν και οι αριθμοί κρουσμάτων και διασηληνωμένων αυξάνονται συνεχώς.
Κορονοϊός: Τελικά πόσες ΜΕΘ υπάρχουν στην Ελλάδα; Πόσα κρεβάτια απομένουν;
Intime News
2'

Τα συγκεκριμένα δεδομένα επαναφέρουν συνεχώς το ερώτημα πόσο μπορεί να αντέξει το συστημα Υγείας της χώρας μας και κατά πόσο βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν «φρακάρει» εντελώς.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ της χώρας είναι η ακολουθη:

Σε επίπεδο επικράτειας και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός Υγείας, υπάρχουν 997 ΜΕΘ και καλυμμένες είναι οι 696, που σημαίνει πληρότητα 69,8%. Για τον κορονοϊό είναι 331 ΜΕΘ-COVID εκ των οποίων οι 209 είναι καλυμμένες και κενές οι 122, που σημαίνει ότι η πληρότητα ξεπερνά το 63%.

Στη Θεσσαλονίκη σε σύνολο 136 ΜΕΘ, οι 92 είναι καλυμμένες, που σημαίνει ότι η πληρότητα ξεπερνά το 67%. Για ασθενείς με κορονοϊό υπάρχουν 83 ΜΕΘ-COVID, εκ των οποίων οι 63 είναι καλυμμένες και οι 20 είναι κενές, που σημαίνει ότι η πληρότητα αγγίζει το 80%.

Για την Αττική έχουμε στο σύνολο 359 ΜΕΘ στις οποίες 299 ασθενείς νοσηλεύονται, που σημαίνει ότι η πληρότητα βρίσκεται πάνω από 83%. Για τον κορονοϊό υπάρχουν 140 ΜΕΘ-COVID, εκ των οποίων οι 41 είναι κενές καθώς νοσηλεύονται 99 ασθενείς, με την πληρότητα να ξεπερνά το 70%.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Κοντοζαμάνης αφορούν την εικόνα στα νοσοκομεία της χώρα μέχρι και χθες, Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου.

Δείτε την συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Υγείας:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Επέλαση» του κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα - Αναπόφευκτο το lockdown

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή