Κορονοϊός: Ανατριχιαστική δημοσίευση ακτινογραφιών από γιατρό - Δείτε τι προκάλεσε ο ιός σε ασθενείς

Ο κορονοϊός συνεχίζει να «θερίζει» τον πλανήτη και τη χώρα μας, ωστόσο αρκετός κόσμος πιστεύει πως πρόκειται για μια απλή γρίπη.Οι ακτινογραφίες που πόσταρε Παθολόγος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου συγκλονίζουν και θα αναγκάσει πολλούς να πιστέψουν πως... η πλάκα τελειώνει εδώ.
4'

Το όνομα της κυρίας Ελένης Μπίνα μπορεί να μην λέει τίποτα σε πολλούς από εσάς. Η κυρία Μπίνα είναι μια εκ των πραγματικών ηρώων της καθημερινότητάς μας, καθώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η κυρία Μπίνα είναι Παθολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και από τον Μάρτιο, όταν ξέσπασε η πανδημία στη χώρα μας, βρίσκεται κάθε μέρα μπροστά σε περιπτώσεις covid-19 που δείχνουν τις ζημιές που προκαλεί ο ιός σε όσους νοσήσουν.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η κυρία Μπίνα, έδειξε την πραγματικότητα που χιλιάδες αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν σε μια προσπάθεια υποβάθμισης της κατάστασης που ζούμε στην καθημερινότητα.

Σε μια από τις εφημερίες του Ιπποκράτειου, συνολικά εμφανίστηκαν 30 ασθενείς, θετικοί στον ιό. Εξ αυτών, οι 3 χρειάστηκαν να διασωληνωθούν. Οι ακτινογραφίες τους προκαλούν όμως πραγματικό σοκ.

Ο ιός είχε προκαλέσει πνευμονικά διηθήματα σε ασθενείς από 40 έως 50 ετών, μια πολύ σοβαρή κατάσταση που μπορεί να φέρει φυσικά τον θάνατο.

Οι ακτινογραφείς αφορούν σε περιπτώσεις πέντε διαφορετικών ασθενών ηλικίας από 40 έως 50 ετών.

Δείτε τις ακτινογραφίες:

Η κυρία Μπίνα σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ασθενείς με θετικό covid, με εικόνα πνευμονικών διηθημάτων (πνευμονία) Άνδρες 40 με 50 ετών. Με συμπτώματα covid και υποξυγοναιμία... 35 εισαγωγές σήμερα. Τα καταφέραμε όμως. Τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα».

Πώς επιτίθεται ο ιός στους πνεύμονες

Σύμφωνα με τον πνευμονολόγο Τζον Γουίλσον, ο οποίος μίλησε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο κορονοϊός επιτίθεται απευθείας στο αναπνευστικό μας σύστημα.

Ο καθηγητής Γουίλσον κατατάσσει τους ασθενείς σε τέσσερις ευρείες κατηγορίες:

  • Η λιγότερο σοβαρή είναι αυτή των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται «υποκλινικές περιπτώσεις», δηλαδή φέρουν τον ιό αλλά δεν παρουσιάζουν καθόλου συμπτώματα
  • Η επόμενη είναι όσοι παρουσιάζουν μια μόλυνση του ανώτερου αναπνευστικού, παρουσιάζοντας πυρετό και βήχα ή πιο ήπια συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο και επιπεφυκίτιδα. «Αυτοί οι ασθενείς μπορούν να τον μεταδώσουν αλλά να μην ξέρουν ότι το κάνουν».
  • Η τρίτη και μεγαλύτερη κατηγορία είναι όσοι θα βρεθούν θετικοί στον Covid-19 καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα πάνε στο νοσοκομείο ή σε κάποιο ιδιωτικό ιατρείο με συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης, τα οποία συνήθως αναγκάζουν κάποιο να μείνει σπίτι και να μην πάει στη δουλειά.
  • Η τέταρτη κατηγορία είναι όσοι παρουσιάσουν σοβαρή ασθένεια, τύπου πνευμονίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο 6% των ασθενών στη Γουχάν, την πόλη από όπου ξεκίνησε η πανδημία, παρουσίασαν πνευμονία, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ αυτοί που κινδυνεύουν να παρουσιάσουν πνευμονία είναι όσοι έχουν παράλληλα και κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιολογικά ή πνευμονολογικά προβλήματα ή διαβήτη.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Γουίλσον, όταν οι ασθενείς με Covid-19 παρουσιάζουν βήχα και πυρετό, αυτό σημαίνει ότι η μόλυνση έχει φτάσει στο βρογχιακό δέντρο, δηλαδή τις τραχείες από τις οποίες περνάει ο αέρας μεταξύ των πνευμόνων και του περιβάλλοντος.

Όταν η μεμβράνη των βρόγχων επηρεαστεί, τότε προκαλείται φλεγμονή η οποία στη συνέχεια ερεθίζει τα νεύρα της τραχείας και ένας κόκκος σκόνης αρκεί να προκαλέσει βήχα.

Αν τα πράγματα επιδεινωθούν, τότε η φλεγμονή προχωρά πέρα από τη μεμβράνη της τραχείας στα αεροθυλάκια και στη συνέχεια στις κυψελίδες, που αν μολυνθούν παράγουν φλεγμονώδες υλικό (υγρά και κύτταρα) με το οποίο γεμίζουν οι πνεύμονες και προκαλείται πνευμονία. Αυτό σημαίνει ότι οι πνεύμονες δεν μπορούν να στείλουν επαρκές οξυγόνο στο αίμα, με αποτέλεσμα ολόκληρο το σώμα να χάνει την ικανότητά του να παράξει οξυγόνο και να απαλλαγεί από το διοξείδιο του άνθρακα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι 7+1 φονικότερες πανδημίες στην ιστορία της ανθρωπότητας - Πόσο κράτησαν, πόσους «θέρισαν»