Εμβόλιο Sputnik-V: Αν είναι αποτελεσματικό θα το εγκρίνουμε λέει μέλος της επιτροπής εμβολιασμών

Όπως εξήγησε όσο περισσότερα εμβόλια κορονοϊού υπάρχουν τόσο καλύτερα.

Εμβόλιο Sputnik-V: Αν είναι αποτελεσματικό θα το εγκρίνουμε λέει μέλος της επιτροπής εμβολιασμών
AP PHOTO
1'

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να εγκριθεί από την Ελλάδα προς χρήση το ρωσικό εμβόλιο κορονοϊού Sputnik V το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Λάζαρος Καρνέσης.

Όπως είπε ο Γενικός Αρχίατρος και Διευθυντής της Α' Παθολογικής Κλινικής του 401 ΓΣΝ Αθηνών στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, το ρωσικό εμβόλιο φαίνεται να είναι αποτελεσματικό και αν έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές θα λάβει έγκριση.

Ερωτηθείς για φαινόμενα άρνησης εμβολιασμού από υγειονομικούς που έχει προκαλέσει διασπορά σε νοσοκομεία, όπως στο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ο κ. Καρνέσης το απέδωσε στην κόπωση που παρουσιάζουν αλλά και στην ελλιπή ενημέρωση για το εμβόλιο.

«Υπάρχει παραπληροφόρηση για τις επιπτώσεις του. Είμαι σίγουρος όμως ότι ένα μεγάλο ποσοστό θα επανέλθει και θα κάνει αυτό που πρέπει για την ασφάλεια τους να καλυφθούν και να μη διασπείρουν άλλο τον ιο σε ασθενείς», σημείωσε.

Ειδικά για το προσωπικό στα στρατιωτικά νοσοκομεία αποκάλυψε ότι εμβολιάστηκαν περίπου σε ποσοστό 70%.

Μιλώντας, τέλος, για το εμβόλιο της Astrazeneca είπε ότι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι δεν έχει επαρκή ανοσία για τους άνω των 65 ετών τότε θα υπάρξει ένα plan Β, να δοθεί σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες ή ανθρώπους ευπαθών ομάδων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Forbes: «Οι Τούρκοι έχουν πιο ισχυρό Ναυτικό» - Δείτε τι έπαθαν από τον… αδύναμο ελληνικό Στόλο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή