Κορονοϊός: Νεότερα για την κατάσταση της νοσηλεύτριας που παρέλυσε μετά το εμβόλιο
Η κλινική της εικόνα βελτιώνεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο. Η νοσηλεύτρια δεν αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα υγείας, δηλώνει μέσω του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και τονίζει ότι μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου εμφανίστηκαν τα σοβαρά προβλήματα.
Τη σύνδεση του σοβαρού προβλήματος υγείας της νοσηλεύτριας με τον εμβολιασμό, δεν μπορούν να αποκλείσουν ούτε οι γιατροί του νοσοκομείου Κέρκυρας. Αυτή είναι και η επίσημη θέση του νοσοκομείου, διευκρινίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Για την εισαγγελική έρευνα σε βάρος του σχετικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο κ. Γιαννάκος είναι βέβαιος πως «θα αποδειχθεί ότι δεν διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις». «Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε υπέρ του εμβολιασμού με πράξεις. Το εμβόλιο είναι ασφαλέστατο. Όμως, όπως όλα τα εμβόλια και τα φάρμακα, μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες σε απειροελάχιστο ποσοστό. Εμβολιάσθηκα χωρίς κανένα πρόβλημα. Εμβολιάσθηκαν 50.000 συνάδελφοι χωρίς πρόβλημα Εμβολιάσθηκαν χιλιάδες πολίτες στα νοσοκομεία χωρίς να καταγραφεί πρόβλημα. Δεν θα αποσιωπήσουμε το πρόβλημα υγείας της συναδέλφου και έτσι να μην της δοθεί η δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης σωματικής και ηθικής βλάβης. Είναι κρίμα από το Θεό. Ζει την οικογένειά της από τον πενιχρό μισθό» αναφέρει.
Στο πλευρό του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ τάσσεται ο Διευθυντής Νευροχειρουργός του ΚΑΤ κ. Ρούσσος Λαυρέντιος, ο οποίος δήλωσε μέσω του Σωματείου του Νοσοκομείου ΚΑΤ τη διάθεσή του να υπερασπιστεί τις απόψεις του κ. Γιαννάκου επιστημονικά, στον Εισαγγελέα και όπου χρειασθεί.
Παροδική η παράλυση
Για την περίπτωση της νοσοκόμας στην Κέρκυρα που εμφάνισε το σύνδρομο Guillain Barre μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας Αχιλλέας Γκίκας.
Ο κ. Γκίκας, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αρχικά ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή δεν ασχοληθεί με το περιστατικό.
Πρόκειται για ένα σύνδρομο που βλέπουμε πολύ συχνά στις νευρολογικές κλινικές», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Παθολογίας.
Όπως εξήγησε, «είναι πολύ συχνό και περνά συνήθως μετά από έξι μήνες» και διαβεβαίωσε πως το περιστατικό της νοσοκόμας στην Κέρκυρα, η παράλυση των κάτω άκρων της οποίας αποδίδεται στο σύνδρομο Guillain Barre, «θα το αναλάβουν οι συνάδελφοι από το νοσοκομείο των Ιωαννίνων και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας του κόσμου».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό στην Κέρκυρα, πως υπάρχει ομάδα γιατρών που παρακολουθούν τη νοσηλεύτρια και ξέρουν το ιστορικό της. Αναφορικά με τις παρενέργειες του εμβολίου πρόσθεσε πως η δεύτερη δόση δεν είναι σαν την πρώτη, καθώς μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα πονοκεφάλους, τάση για εμετό κλπ. Τέλος, είπε πως έχει γίνει εισήγηση να ενταχθούν και οι ευπαθείς ομάδες στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60-65 με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες, χιόνια και στην Αττική - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες