Ζήσε στη θετική πλευρά της ζωής επαναφέροντας τη διάθεση και τη συναισθηματική σου ισορροπία

Ακόμη και αν δεν αντιμετωπίζεις κάποιο σημαντικό πρόβλημα, πολλές φορές παρατηρείς τη διάθεσή σου να πέφτει και μάταια, ψάχνεις να βρεις τον λόγο. Ξαφνικά, όλα αρχίζουν να σου φαίνονται «βουνό», οι προτάσεις των φίλων για συναντήσεις και εξορμήσεις δεν κινούν το ενδιαφέρον σου και αρχίζεις να αντιμετωπίζεις ακόμη και τις πιο απλές ή ουδέτερες καταστάσεις, με αρνητικότητα.
5'

Στην περίπτωση, λοιπόν, που τον τελευταίο καιρό πέφτεις συχνά ψυχολογικά και δεν έχεις τη διάθεση να δημιουργήσεις, να ασκηθείς ή να εργαστείς με όρεξη, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση!

Γιατί πέφτεις ψυχολογικά ακόμη και όταν όλα πηγαίνουν καλά

Υπάρχουν πολλοί λόγοι οι οποίοι μπορούν να εξηγήσουν το γιατί η διάθεσή σου είναι πεσμένη, ακόμη και όταν όλα πηγαίνουν καλά. Το θέμα είναι πως σε πολλές περιπτώσεις, οι περισσότεροι από αυτούς τους λόγους, οφείλονται σε παράγοντες που δεν μπορείς να φανταστείς, μιας και σχετίζονται άμεσα με απλές, καθημερινές σου συνήθειες. Από τον τρόπο που κοιμάσαι μέχρι τα τρόφιμα που περιλαμβάνει το εβδομαδιαίο σου μενού ή τον χρόνο που περνάς καθημερινά μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης ή του smartphone σου.

Γιατί να προσπαθήσεις να επαναφέρεις τη διάθεσή σου; Διότι μέσα από τη θετικότητα και τη συναισθηματική ισορροπία, έρχεται τόσο η πνευματική, όσο και η σωματική ευεξία και κατά συνέπεια, η όρεξη να γεμίσεις το πρόγραμμά σου με δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και κυρίως, σε ωφελούν. Αν θέλεις να αρχίσεις να ζεις συνεπώς στη θετική πλευρά της ζωής, δίχως να ανησυχείς για το πότε η διάθεσή σου θα πέσει και πάλι, ήρθε η ώρα να στραφείς στις φυσικές επιλογές και τις συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να επαναφέρεις τη συναισθηματική σου ισορροπία.

Ιδού, λοιπόν, οι καθημερινές επιλογές και η φυσική εναλλακτική που θα σε κάνουν να πεις «αντίο» στην αρνητικότητα και «ναι» στη θετική διάθεση. Το στοιχείο-«κλειδί» σε κάθε περίπτωση, είναι να υιοθετήσεις μία ολιστική προσέγγιση για υγιές μυαλό και σώμα!

  1. Βγες έξω και βάλε φως στις στιγμές σου: Προσπάθησε να περνάς τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαμβάνεις το φως του ήλιου. Και αυτό διότι σύμφωνα με έρευνες, το φυσικό φως, ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες, μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σου. Βλέπεις, η έκθεση στο φως του ήλιου αυξάνει την απελευθέρωση της σεροτονίνης και όπως είναι γνωστό, η σεροτονίνη φέρεται να συμβάλλει -μεταξύ άλλων- στη ρύθμιση και τη βελτίωση της διάθεσης. Με λίγα λόγια, βγες έξω για έναν περίπατο.
  2. Στρέψου στο μείγμα βοτάνων και τις φόρμουλες βιταμινών που τονώνουν τη διάθεση: Μπορεί να μην το γνώριζες όμως υπάρχουν ορισμένα βότανα και κάποιες βιταμίνες που όταν συνδυάζονται καταλλήλως, σου προσφέρουν έναν φυσικό συνδυασμό που μπορεί να επαναφέρει τη διάθεση και τη συναισθηματική σου ισορροπία, όπως το Neubria Mood. Πρόκειται για ένα νοοτροπικό και πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, εξειδικευμένα βότανα και φόρμουλες βιταμινών για καλύτερη διάθεση και τόνωση των πνευματικών και σωματικών λειτουργιών, καλύτερη συγκέντρωση, νοητική εγρήγορση και μεταξύ άλλων, περιορισμό του στρες.
  1. Πες «όχι» στη ζάχαρη και «ναι» στην πρωτεΐνη: Το να αρχίσεις να τρέφεσαι πιο στοχευμενα είναι μία συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις όχι μόνο την εμφάνιση και τη σωματική σου υγεία, αλλά να ενισχύσει επίσης και τη διάθεσή σου. Σε ό,τι αφορά στη διατροφή σου, λοιπόν, περιόρισε τη ζάχαρη διότι «κλέβει» ενέργεια από τον οργανισμό σου. Βλέπεις, η τόνωση που σου παρέχει είναι παροδική και οι αυξομειώσεις που προκαλεί στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, επηρεάζουν άμεσα τη διάθεσή σου και μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις επιπλέον στρες. Αντιθέτως, προσπάθησε να εντάξεις στο μενού σου τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, μιας και συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα σε σταθερά επίπεδα.
  2. Προσπάθησε να ασκείσαι για 30 λεπτά κάθε μέρα: Ένας από τους πλέον γνωστούς, φυσικούς τρόπους βελτίωσης της διάθεσης, είναι η άσκηση. Διότι όταν γυμνάζεσαι, ο οργανισμός σου απελευθερώνει ορισμένες χημικές ουσίες, όπως τη ντοπαμίνη, η οποία δρα ως νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας τα συναισθήματα της ευχαρίστησης και της ευτυχίας.
  3. Επένδυσε στον ύπνο: Όσο θετικά και αν αισθάνεσαι, στην περίπτωση που ο οργανισμός σου είναι εξασθενημένος και ο εγκέφαλός σου δεν λειτουργεί στο βέλτιστο, τότε μπορεί πολύ εύκολα να δεις τη διάθεσή σου να πέφτει. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να κοιμάσαι τουλάχιστον επτά με οκτώ ώρες κάθε νύχτα. Διότι εκτός από το ότι σε αναζωογονεί και σε γεμίζει ενέργεια, ο ποιοτικός ύπνος σχετίζεται επίσης με την υγεία των εγκεφαλικών νευρικών κυττάρων και την καλή λειτουργία της μνήμης και της εκμάθησης. Και όταν ο εγκέφαλός σου λειτουργεί καλύτερα, τόσο καλύτερη μπορεί να είναι και η διάθεσή σου.

Προσπάθησε, λοιπόν, να υιοθετήσεις τις παραπάνω συνήθειες και να αποκτήσεις μία περισσότερο ολιστική προσέγγιση για υγιές μυαλό και σώμα, με τη βοήθεια των κατάλληλων «συμμάχων». Το σίγουρο είναι πως σε ό,τι αφορά στη διάθεση και τη συναισθηματική σου ισορροπία, η Neubria αποτελεί τη φυσική εναλλακτική που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου. Διότι στα προϊόντα της θα ανακαλύψεις τώρα τα νοοτροπικά συμπληρώματα διατροφής, που θα «ξεκλειδώσουν» τον εγκέφαλό σου και θα σου προσφέρουν τα μείγματα βοτάνων και τις φόρμουλες βιταμινών που χρειάζεσαι, για να ζεις στο εξής στη θετική πλευρά της ζωής.

Θα τα βρείτε στα φαρμακεία. Ανακαλύψτε όλη τη σειρά φυτικών νοοτροπικών Neubria εδώ.

Ακολουθήστε τη Neubria στο Facebook και το Instagram