Κικίλιας: Ξεπεράσαμε τους 5 εκατ. εμβολιασμούς - Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ

Ομιλία στην 74η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 
Επίσκεψη του Β. Κικίλια στα γραφεία του Π.Ο.Υ στην Κοπεγχάγη (φωτογραφία αρχείου)
INTIME NEWS
2'

«Αρχίζουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ» της πανδημίας, όσο τα εμβόλια έναντι του κορονοϊού διανέμονται όλο και πιο ευρέως, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ομιλία του στην 74η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), την Τετάρτη (26/05/2021).

«Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να απευθύνομαι προς όλους σας σήμερα, στο πλαίσιο της 74ης Συνόδου της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας, η οποία έχει συγκληθεί σε μια κρίσιμη συγκυρία για την παγκόσμια υγεία, καθώς ο πλανήτης συνεχίζει να δοκιμάζεται από την πανδημία COVID-19» είπε ο Έλληνας Υπουργός.

«Στη χώρα μου ξεπεράσαμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς» τόνισε.

«Κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για το σημαντικό έργο το οποίο έχει αναλάβει – την υποστήριξη των κρατών μελών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς – και ειδικά στον Περιφερειακό Διευθυντή για την Ευρώπη και καλό φίλο της Ελλάδας, Dr. Hans Kluge». Ο Βασίλης Κικίκιας αναφέρθηκε στην ίδρυση του πρώτου Γραφείου του Π.Ο.Υ για την Ποιότητα Φροντίδας και Ασφάλειας Ασθενών στην Ευρώπη, με έδρα την Αθήνα, πριν από δύο μήνες.

«Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και επιτυχία για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα συνοδεύεται από μια πολύ σοβαρή υποχρέωση την οποία οφείλουμε να υπηρετήσουμε, όχι μόνο για τον λαό της Ελλάδας αλλά και τους ανθρώπους ολόκληρης της ευρωπαϊκής περιοχής, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών. Ξεκινώντας αυτό το ταξίδι, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλους σας» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λινού στο Newsbomb.gr: Να αναθεωρηθούν τα ηλιακά όρια για το εμβόλιο της AstraZeneca