Κικίλιας: Αν η πανδημία ήταν βιβλίο, ο Τσιόδρας θα ήταν ένα ξεχωριστό, συγκινητικό κεφάλαιο
Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας» της Αυστραλίας έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας μίλησε για την 15μηνη μάχη με την πανδημία του κορονοϊού, τη διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης και την κατάσταση του συστήματος υγείας, την επιχείρηση εμβολιασμών που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για θέματα που αφορούν την ομογένεια.
Ερωτηθείς για την επιμονή της κυβέρνησης της Αυστραλίας στην πολιτική των κλειστών συνόρων, με αποτέλεσμα οι ομογενείς να μην μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Όλοι οι Έλληνες σε κάθε γωνία της χώρας αλλά και όλου του κόσμου αναγκαστήκαμε να κάνουμε τεράστιες θυσίες όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας. Μείναμε μακριά από τους αγαπημένους μας, μακριά από τις ομορφιές του χωριού μας που πηγαίναμε κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, μακριά από την πατρίδα μας για τους απόδημους Έλληνες, ίσως αυτό να είναι και το πιο επώδυνο. Πλέον, βλέπουμε φως στο τούνελ. Από εκεί και πέρα, γνωρίζετε καλά την αγάπη που έχω για τους Έλληνες του εξωτερικού. Ως Κυβέρνηση ακούμε τις ανάγκες τους και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τις ικανοποιήσουμε.
Για τα ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά δημοφιλίας που απολαμβάνει, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «κάθε πολιτικός που προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να πετύχει το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες του – ειδικά όταν το αντικείμενό του είναι η Υγεία, η ανθρώπινη ζωή – είναι αυτονόητο ότι ικανοποιείται όταν βλέπει ότι ο κόσμος αναγνωρίζει τους κόπους του. Όμως η δημοφιλία δεν είναι σε καμία περίπτωση, σκοπός. Σκοπός μου είναι να προσφέρω στη χώρα μου, σε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως που ανήκουν πολιτικά, και όχι να αυξήσω τα ποσοστά δημοφιλίας μου για να έχω έναν υπουργικό θώκο ή για να δρέψω ψήφους στις επόμενες εκλογές».
Αναφερόμενος στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «αν η πανδημία ήταν βιβλίο, ο Σωτήρης Τσιόδρας θα ήταν ένα ξεχωριστό και πολύ όμορφο, συγκινητικό κεφάλαιο. Του οφείλω, όλοι του οφείλουμε, πολλά. Είναι σαφές πως αυτή είναι μία άλλη κουλτούρα που ήρθαμε να προσθέσουμε στην δημόσια Διοίκηση πλέον. Πιστεύω ότι ένας πολιτικός, ένας Υπουργός Υγείας πρέπει να είναι ικανός και στο να αποφασίζει ποιους πρέπει να συμβουλεύεται. Κατά την άποψή μου αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν φάει τα παντελόνια τους και τις φούστες τους στα θρανία μια ζωή, είναι ειδικοί επιστήμονες σε κάθε θέμα και έχουν πράγματι υψηλού επιπέδου γνώση και εμπειρία, μιας και το αναφέρατε».
Πρόσθεσε ότι «όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, προσέφερε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Από τον Πρωθυπουργό και όλη την Κυβέρνηση, τους επιστήμονές μας που χωρίς την καθοδήγησή τους δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, μέχρι τον τραυματιοφορέα σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο, μέχρι τον τελευταίο πολίτη που τήρησε τα μέτρα».
Απαντώντας, τέλος, σε μια προσωπική ερώτηση σχετικά με τη γέννηση του παιδιού του εν μέσω πανδημίας, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «η γέννηση συμβολίζει την ελπίδα. Και ναι, μου έδωσε και μου δίνει η γέννηση του γιου μου, ενέργεια και ελπίδα. Και ναι, σε λίγα χρόνια θα μπορώ να του πω κοιτάζοντάς τον στα μάτια, ότι δεν εγκατέλειψα ποτέ κανέναν και παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Καθημερινά, για το καλύτερο δυνατό».
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.