Τζανάκης: Η Κρήτη μπορεί να διπλασιάσει τις κλίνες Covid - Ποιοι πρέπει να κάνουν τρίτη δόση

«Εάν σπαταλήσουμε όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ για κορονοϊό, δεν θα έχουμε για άλλα νοσήματα», σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ανοδική πορεία των κρουσμάτων στο νησί.
1'

Για την αυξητική τάση που παρατηρείται στην Κρήτη μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, το βράδυ της Τρίτης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής τόνισε, πως παρότι πάρθηκαν μέτρα στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο, το σύστημα υγείας λειτουργεί με το 60% της ισχύος του, επομένως σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει χρήση πλήρους ισχύος του συστήματος, η Κρήτη μπορεί να διπλασιάσει τις κλίνες Covid.

«Αυτή τη στιγμή στην Κρήτη οι διασωληνωμένοι είναι 27. Εάν σπαταλήσουμε όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ για κορωνοϊό, δεν θα έχουμε για άλλα νοσήματα, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να λέμε ότι η Κρήτη δε μπορεί να φροντίσει τους ασθενείς», σημείωσε. Όσον αφορά στο πώς μπορεί να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού στο νησί, ο καθηγητής τόνισε, πως πρέπει όλοι να προσέχουμε, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην τρίτη δόση εμβολίου, σημειώνοντας πως θα πρέπει να κάνουν κυρίως οι ηλικιωμένοι που έχουν συμπληρώσει 8-9 μήνες και οι υγειονομικοί, καθώς η «ενισχυτική δόση αυξάνει κατακόρυφα την ανοσοαπόκριση απέναντι στον ιό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Η πρώτη συνέντευξη Τύπου των Ταλιμπάν - Δεν θέλουμε κανέναν εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό