Το NutriLab σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστήμια της Αμερικής!

Συνεργασία με κορυφαίο Πανεπιστήμιο της Αμερικής είχε το διαιτολογικό και εργομετρικό κέντρο NutriLab με επιστημονικό υπεύθυνο τον διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Μπάρδης.

Το NutriLab σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστήμια της Αμερικής!
1'

Φοιτητές και καταξιωμένοι καθηγητές του τμήματος Διατροφής και Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Nebraska, των Ηνωμένων Πολιτειών, επισκέφτηκαν το εργαστήριο Nutrilab στην Αθήνα ξεκινώντας μία συνεργασία για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, η επιστημονική ομάδα ανέδειξε τις δυνατότητες που παρέχονται στο εργαστήριο του Nutrilab, πραγματοποιώντας εξειδικευμένες ανθρωπομετρικές μετρήσεις. Μεταξύ αυτών, η εργομετρική αξιολόγηση, η ιατρική αξιολόγηση δεικτών υγείας, η λιπομέτρηση και η μέτρηση του Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού (BMR) εθελοντών φοιτητών κέρδισαν το ενδιαφέρον και την προσοχή.

Εργομετρική Αξιολόγηση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλητή ποδηλασίας Γεώργιου Σταυρακάκη

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο με αναλυτική επεξήγηση του μεσογειακού μοντέλου διατροφής, του πιο αναγνωρισμένου υγιεινού μοντέλου, προσαρμοσμένο πάνω σε ειδικές καταστάσεις όπως ο αθλητισμός, ο πρωταθλητισμός, κλινικές περιπτώσεις και η εγκυμοσύνη. Στο πλαίσιο αυτής της παρουσίασης, οι φοιτητές είχαν την δυνατότητα να εκφράσουν τις απορίες τους, δημιουργώντας έτσι ένα πλαίσιο εποικοδομητικού διαλόγου/σεμιναρίου.

Στόχος της συγκεκριμένης συνάντησης υπήρξε η έναρξη μιας συνεργασίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς, με εκτεταμένες αναλύσεις πάνω σε δείκτες υγείας και σε θέματα διατροφής που αφορούν στη διατήρηση βέλτιστων επιπέδων υγείας, στην ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης και στην πρόληψη και διαχείριση διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του NutriLab, Δρ. Μπάρδης Κων/νος, και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Nebraska συζήτησαν την διεύρυνση της συγκεκριμένης συνεργασίας και με άλλα πανεπιστήμια της Αμερικής!

www.nutriLab.gr

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ NutriLab

Κηφισού 20Α, Κηφισιά.

Για ραντεβού: 210-3003535

E-mail: secretariat@nutrilab.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή