Συμπληρώματα Διατροφής Eviol: H καθοριστική σημασία της βιταμίνης B στη ζωή και την καθημερινότητα

Συμπληρώματα Διατροφής Eviol: H καθοριστική σημασία της βιταμίνης B στη ζωή και την καθημερινότητα
4'

Καθοριστικό ρόλο στη γενική καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού διαδραματίζουν οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που προσλαμβάνουμε όταν ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή και μέσω κατάλληλων συμπληρωμάτων.

Για να γίνει αντιληπτή η σημασία τους, αρκεί να αναλογιστούμε ότι τυχόν έλλειψή τους, επηρεάζει από το νευρικό σύστημα έως την ποιότητα των μαλλιών ή του δέρματος, από τον ερεθισμό των ματιών μέχρι το αίσθημα κόπωσης. Προκειμένου να αποφύγουμε τέτοια συμπτώματα, που διαταράσσουν την καθημερινότητά μας, επηρεάζοντας ακόμα και βασικές μας λειτουργίες, οφείλουμε να ελέγχουμε την επάρκειά των βιταμινών του συμπλέγματος Β στον οργανισμό μας και να φροντίζουμε να προσλαμβάνουμε τις κατάλληλες ποσότητες.

Κάθε σύγχρονος άνθρωπος στην εποχή μας μπορεί εύκολα να παρεκκλίνει από μια απολύτως ισορροπημένη διατροφή που διασφαλίζει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός του. Την ίδια στιγμή όμως, ποιος θέλει να ξυπνάει καθημερινά με πονοκέφαλο που ενδέχεται να οφείλεται στην έλλειψη της βιταμίνης Β5; Ποιος αντέχει να υπομένει συχνά αίσθημα κούρασης ή ζαλάδα, καθώς τα επίπεδα της Β7 είναι πιθανώς πολύ χαμηλά;

Σε ποιες τροφές βρίσκουμε βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Όσον αφορά στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, είναι κρίσιμης σημασίας να αντιληφθούμε ότι δρουν συνεργατικά και επομένως ο οργανισμός τις χρειάζεται όλες και στις κατάλληλες αναλογίες για την ορθότερη λειτουργία του. Είναι λοιπόν λογικό και αναγκαίο να αναλάβουμε δράση προς αποκατάσταση κάθε έλλειψης, με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.

Ποιοι χρειάζονται επαρκείς ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β

Αξίζει να γνωρίζουμε ότι πέραν από τον καθέναν μας που ενδέχεται να αντιμετωπίζει έλλειψη της βιταμίνης B, καθώς δεν προσλαμβάνει αρκετές ποσότητες μέσω της διατροφής του, υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που έχουν ανάγκη τη συμπληρωματική λήψη βιταμινών συμπλέγματος Β. Τα ηλικιωμένα άτομα, όσοι ακολουθούν μία χορτοφαγική δίαιτα και όσοι δεν δύνανται να ακολουθήσουν μία ισορροπημένη διατροφή, η οποία περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων (φρούτα/λαχανικά, κρέας, αυγά, ψάρι, δημητριακά, γαλακτοκομικά, ξηροί καρποί), οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες γυναίκες, πολύ δραστήρια άτομα, αθλητές, όσοι έχουν διαγνωστεί με αγχώδεις διαταραχές ή γενικά έχουν πολύ στρες στην καθημερινότητά τους, άτομα με προβλήματα υγείας, ανήκουν σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες που χρειάζονται ενίσχυση μέσω συμπληρωμάτων διατροφής.

Μία πολύ ειδική κατηγορία είναι και οι μαθητές, που χρειάζονται επαρκείς ποσότητες βιταμινών συμπλέγματος Β, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ κυρίως η βιταμίνες Β12, νιασίνη (Β3), θειαμίνη (Β1) και φυλλικό οξύ (Β9) συμβάλλουν στην γνωσιακή ανάπτυξη, την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμμετέχουν στην παραγωγή και το σχηματισμό ερυθροκυττάρων (Β12 και φυλλικό), με αποτέλεσμα την συμμετοχή στην πρόληψη αναιμίας.

Τα συμπληρώματα διατροφής EVIOL

Για κάθε έναν από εμάς που θέλει να φροντίζει τον οργανισμό του, ώστε να αντεπεξέρχεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής και της καθημερινότητάς του, τα συμπληρώματα διατροφής EVIOL μπορούν να συμβάλλουν ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Το EVIOL B-Complex περιέχει όλες τις πολύτιμες υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος B που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, βοηθάει τον οργανισμό να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις στρες, περιέχει τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία για την απελευθέρωση της ενέργειας από την τροφή και συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης, βοηθώντας στη διατήρηση υγιούς καρδιάς. Η σύνθεση του είναι ενισχυμένη με βιοτίνη, η οποία συντελεί στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών και του δέρματος και περιέχει φολικό οξύ το οποίο συμβάλλει στη φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Παράλληλα, συμμετέχει στη φυσιολογική αιμοποίηση και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επιπροσθέτως, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το EVIOL Vitamin B12: Οι μαλακές κάψουλές του περιέχουν τη βιταμίνη B12, για τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, σε περιεκτικότητα 1000μg κυανοκοβαλαμίνης σε κάθε μαλακή κάψουλα, που παρέχει υψηλή και ταχεία απορρόφηση. Η Βιταμίνη B12 συμβάλλει στην τόνωση και στην αντοχή του οργανισμού μας αλλά και στην ισορροπημένη λειτουργία του νευρικού μας συστήματος. Έτσι, μειώνεται το αίσθημα κούρασης και κόπωσης, λειτουργούν φυσιολογικά οι μεταβολικές διεργασίες που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, σχηματίζονται με φυσιολογικούς ρυθμούς τα ερυθρά αιμοσφαίρια και προχωρά η διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης, ενώ παράλληλα μεταβολίζεται φυσιολογικά η ομοκυστεΐνη και η ψυχολογική λειτουργία μας εξελίσσεται φυσιολογικά.

Με τα συμπληρώματα διατροφής EVIOL μπορούμε να φροντίσουμε τον οργανισμό μας και να του προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα, με ασφάλεια και επάρκεια για να αισθανόμαστε καλά και υγιείς σε κάθε περίσταση!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή