Τι κρύβεται πίσω από την υπογονιμότητα; 7+1 απαντήσεις

Περίπου 1 στα 8 ζευγάρια που καταβάλλουν συστηματικές προσπάθειες να αποκτήσουν ένα παιδί έχει έρθει αντιμέτωπο με κάποια μορφή υπογονιμότητας

Τι κρύβεται πίσω από την υπογονιμότητα; 7+1 απαντήσεις
1'

Ποιοι παράγοντες πρέπει να διερευνηθούν και τι πρέπει να έχει ένα ζευγάρι υπόψη του, όταν ξεκινά την προσπάθεια; Κάνουμε λόγο για προβλήματα υπογονιμότητας, όταν οι προσπάθειες για τεκνοποίηση διαρκούν τουλάχιστον έναν χρόνο χωρίς αποτέλεσμα.

Η υπογονιμότητα δεν είναι μόνο γυναικεία ή μόνο ανδρική υπόθεση, καθώς μπορεί να οφείλεται τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα ή να έχει μικτή αιτιολογία.

Τέσσερις στις δέκα περιπτώσεις κρύβουν γυναικεία προβλήματα, αντίστοιχη αναλογία ανδρικά, ενώ στις δύο στις δέκα δεν μπορεί να διευκρινισθεί η αιτιολογία. Σε κάθε περίπτωση η υπογονιμότητα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια δυσκολία του ζευγαριού και να μην αποδίδεται στο κάθε άτομο ξεχωριστά.

Ανεξάρτητα μάλιστα από την ηλικία, εκτιμάται ότι περίπου 1 στα 8 ζευγάρια που καταβάλλουν συστηματικές προσπάθειες να αποκτήσουν ένα παιδί έχει έρθει αντιμέτωπο με κάποια μορφή υπογονιμότητας. Μάλιστα, υπολογίζεται πως στο 25% των ζευγαριών απαντώνται περισσότεροι από ένας παράγοντες υπογονιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή